نکات و راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق برای هر نوع فضا
نکات و راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق برای هر نوع فضا
دی 15, 1403
راهنمای خرید دیتکتور و نکاتی که باید بدانید + انواع دیتکتور
راهنمای خرید دیتکتور و نکاتی که باید بدانید + انواع دیتکتور
دی 18, 1403
نکات و راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق برای هر نوع فضا
نکات و راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق برای هر نوع فضا
دی 15, 1403
راهنمای خرید دیتکتور و نکاتی که باید بدانید + انواع دیتکتور
راهنمای خرید دیتکتور و نکاتی که باید بدانید + انواع دیتکتور
دی 18, 1403

راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: ۷ نکته مهم برای انتخاب ایمن

راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: 7 نکته مهم برای انتخاب ایمن

انتخاب سیستم اطفا حریق مناسب برای یک محیط، تصمیم حیاتی و بسیار مهمی است و به طور مستقیم روی ایمنی ساکنین و حفاظت از دارایی‌های ارزشمند تاثیر می‌گذارد. با وجود گزینه‌های مختلف این سیستم‌ها که به سیستم اعلام حریق متصل هستند، انتخاب مطمئن و مناسب یک موضوع ضروری است. برای انتخاب آگاهانه این سیستم، در نظر گرفتن راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق می‌تواند موضوع بسیار مهمی باشد که در این مقاله قصد داریم دقیق‌تر در مورد آن‌ها صحبت کنیم.

راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق

سیستم اطفا حریق تشکیل شده از موادی است که امکان خاموش کردن شعله‌های آتش و حریق را فراهم می‌کنند. این سیستم‌ها بر اساس نوع حریق پیاده سازی می‌شوند و می‌توانند روی بعضی از انواع کلاس‌های آتش تاثیرگذار باشند. بنابراین، بسیار مهم است که به دو نکته مهم یعنی «خطرات موجود» و «کلاس‌های آتش احتمالی» هنگام خرید این سیستم‌ها توجه داشته باشید.

درک خطرات

قبل از شروع برای خرید سیستم اطفا حریق، یک ارزیابی کلی در مورد ریسک و خطرات احتمالی در محیط انجام دهید. خطرات احتمالی آتش سوزی را شناسایی کنید. زباله‌های موجود و ماهیت آن‌ها را مد نظر داشته باشید. سیستم‌های مختلف اطفای حریق برای مبارزه با مواد خاص آتش سوزی را بررسی کنید و مطابق با خطرات موجود، بهترین نوع سیستم را انتخاب نمایید.

شناخت کلاس‌های آتش

آتش سوزی‌ها بر اساس نوع مواد درگیر به کلاس‌های مختلفی طبقه بندی می‌شوند. درک این کلاس‌ها برای انتخاب سیستم‌های اطفا حریق مهم است.

  • کلاس A: این کلاس شامل مواد قابل احتراق معمولی مانند چوب و کاغذ است.
  • کلاس B: این کلاس شامل مایعات قابل اشتعال مانند بنزین و روغن است.
  • کلاس C: این کلاس شامل تجهیزات الکتریکی است.
  • کلاس D: این کلاس شامل فلزات قابل احتراق است.
  • کلاس K: این کلاس شامل روغن‌ها و چربی‌های پخت و پز می‌شود.

سیستم‌های اطفاء حریق مختلف برای مبارزه با کلاس‌های آتش خاص طراحی شده‌اند، بنابراین بسیار مهم است که سیستم صحیح را با سناریوهای آتش‌سوزی احتمالی خود هماهنگ کنید.

نکات مهم برای خرید سیستم‌های اطفا حریق

در نظر گرفتن دو نکته مهم فوق یعنی درک خطرات و شناخت کلاس‌های آتش، تا حد زیادی به شما برای خرید این سیستم‌ها کمک خواهد کرد. با این حال در نظر گرفتن نکات زیر نیز می‌تواند به شما برای خرید سیستم‌های اطفا حریق به صورت ایمن کمک کند.

نکات مهم برای خرید سیستم‌های اطفا حریق

1. تاثیر زیست محیطی

ملاحظات زیست محیطی نقش مهمی را در انتخاب و خرید سیستم اطفا حریق ایفا می‌کنند. برخی از عوامل خاموش کننده آتش سنتی مانند هالون به دلیل تاثیر نامطلوب آن‌ها بر لایه اوزون حذف شده‌اند. انتخاب جایگزین‌های سازگار با محیط زیست، مانند عوامل پاک و سیستم‌های مبتنی بر آب، با شیوه‌های پایداری مدرن و استانداردهای نظارتی هماهنگ است.

2. تنظیم سیستم مناسب با فضا

چیدمان ساختمان بر انتخاب سیستم اطفا حریق مناسب تاثیر می‌گذارد. فضاهای باز بزرگ ممکن است نیاز به سیستم‌های اسپرینکلر برای خاموش کردن آتش داشته باشند؛ اما برای مناطق بسته باید از مواد اطفای حریق ایمن و تمیز استفاده کرد. ارتفاع سقف، تهویه، بخش بندی، متراژ و موارد مشابه دیگر می‌توانند روی سیستم اطفای حریق مناسب تاثیرگذار باشند.

3. فعال سازی و زمان پاسخگویی

دسترسی و زمان پاسخگویی یک سیستم اطفای حریق، فاکتورهای حیاتی برای آن انتخاب می‌شوند. سیستم‌هایی که می‌توانند به سرعت و کارآمد فعال شوند، نقش مهمی را در به حداقل رساندن گسترش آتش ایفا می‌کنند. ارزیابی کنید که سیستم تا چه حد در دسترس است، به ویژه در مناطق پرخطر، برای اطمینان از پاسخ سریع و در صورت نیاز.

4. در نظر گرفتن ملاحظات بودجه

ملاحظات بودجه برای انتخاب سیستم اطفای حریق اجتناب ناپذیر هستند. ایجاد تعادل بین هزینه و اثربخشی ضروری است. در حالی که برخی از سیستم‌های پیشرفته ممکن است ویژگی‌های پیشرفته‌ای را ارائه دهند، یک گزینه مقرون به صرفه که با استانداردهای نظارتی مطابقت داشته باشد و خطرات خاص شما را برطرف کند، می‌تواند یک انتخاب محتاطانه باشد.

5. انطباق با مقررات و استانداردهای آتش نشانی

حتما قوانین و مقررات سازمان آتش نشانی را بررسی کنید. این قوانین بسته به مکان متفاوت هستند و رعایت آن‌ها غیر قابل مذاکره است. اطمینان حاصل کنید که سیستم اطفا حریق انتخابی مطابق با استانداردهای محلی است.

6. الزامات تعمیر و نگهداری

هر نوع سیستم اطفا حریق نیازمند تعمیر و نگهداری است. هزینه‌ها و تلاش‌های مداوم مرتبط با حفظ سیستم در شرایط بهینه را مد نظر داشته باشید. تعمیر و نگهداری منظم برای ایجاد قابلیت اطمینان در سیستم مهم است و تضمین می‌کند که در هنگام حوادث به درستی و موثر عمل کند. با این حال سختی رعایت این الزامات نیز موضوع قابل بحثی است و باید هنگام انتخاب سیستم‌های اطفا حریق به آن‌ها توجه داشت.

7. میزان حفاظت از تجهیزات

برخی از انواع سیستم‌های اطفا حریق ایمن برای تجهیزات برقی و الکتریکی و اطلاعات هستند و می‌توانند از دارایی‌ها در شرایط خاص مانند اتاق داده و دیتاسنترها محافظت کنند. این به کسب و کار شما اجازه می‌دهد تا پس از آتش سوزی سریع‌تر فعالیت‌های خود را بازیابی کنید. اگر محیط شما از مجموعه‌ای از داده‌ها و اسناد تشکیل شده، مطمئن شوید که سیستم اطفا حریق برای آن‌ها ایمن است.

میزان حفاظت از تجهیزات

نقش شرایط محیط و ذخیره سازی در انتخاب سیستم اطفا حریق

تعداد کلی اتاق‌هایی که باید از حریق محافظت شوند، نکته بسیار مهمی است. بسته به سازنده، پوشش نازل و ارتفاع سقف می‌توان این موضوع را تعیین نمود. تجهیزات خروجی خاموش کننده‌ها باید فشار مناسبی را برای خروج آب با سطح پاشش مناسب فراهم کنند. لازم است که میزان خروجی آب توسط نازل مشخص شود. به طور مثال، در صورتی که نازل قادر به پوشش دادن 100 متر مربع از فضا برای اطفا است، می‌بایست حتما در فاصله 100 متری از یکدیگر آن‌ها را نصب کنید.

همچنین، انواع مختلف سیستم‌های اطفا حریق نیاز به رویکردهای متفاوتی برای ذخیره سازی دارند. سیستم‌های مبتنی بر آب و گاز بی اثر نیاز به حجم نسبتا بالاتری از ذخیره سازی دارند که ممکن است منجر به افزایش بار کف شود. سیستم‌های مبتنی بر عوامل دیگر همچون کف معمولا فضای ذخیره‌سازی کمتری نیاز دارند.

تامین بودجه و اهمیت آن در نصب سیستم اطفا حریق

هزینه‌هایی که اغلب در محاسبات اولیه پروژه فراموش می‌شوند، هزینه‌های اضافی ساخت و ساز هستند. نصب یک سیستم آتش نشانی همیشه فقط یک نصب روی دیوار با ترکیب سیلندرها نیست. به عنوان مثال، سیستم‌های مبتنی بر گاز بی‌اثر همیشه نیاز به نصب سیستم‌های اگزوز بیش از حد فشار دارند که می‌تواند زمان و هزینه بیشتری را به همراه داشته باشد. بسته به تعداد و وزن سیلندرهای ذخیره شده، ممکن است کفپوش‌های ساختمانی نیز نیاز به تقویت داشته باشد.

راهنمای محاسبه تعداد کپسول آتش نشانی بر اساس متراژ

یکی از مهم‌ترین اصول برای خرید کپسول آتش نشانی و مجهز کردن ساختمان به آن است، در نظر گرفتن مساحت زیربنای ساختمان در متر مربع ضربدر 0.065 است.

مثال: یک ساختمان تک طبقه با متراژ 20 متر در 10 متر دارای مساحت 200 متر مربع است. می‌بایست برای تعداد کپسول مورد نیاز متراژ را در 0.065 ضرب کرد که عدد 13 بدست می‌آید. این یعنی اینکه برای این پروژه نیاز به حداقل 13 عدد کپسول آتش نشانی است.

باید توجه داشت که این روش محاسبه تنها برای کپسول‌های آتش نشانی با کلاس A است. در پروژه‌هایی که نیاز به کپسول‌های پیشرفته‌تر مانند کلاس B باشد، محاسبات نیز سخت‌تر و پیچیده‌تر انجام خواهند شد.

به سازان سرای مهر آهنگ؛ خرید و دریافت مشاوره برای انتخاب سیستم اطفا حریق

شرکت به سازان سرای مهر آهنگ سال‌ها در زمینه فروش تجهیزات اطفای حریق فعالیت کرده است. راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق می‌تواند نقش بسیار مهمی را در انتخاب صحیح این تجهیزات و سیستم‌ها داشته باشد. با این حال اگر نیاز به دریافت مشاوره برای انتخاب سیستم اطفا حریق fm200 و سایر سیستم‌ها دارید، می‌توانید از تیم متخصص و باتجربه ما کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند