نکات کاربردی و طبقه بندی شده مبحث۱۳
خرداد 12, 1399شرکت فنی مهندسی به سازان سرای مهر آهنگ
خرداد 12, 1399سیستم اعلام حریق، یک سیستم همه جانبه برای نجات جان و مال مردم است که میتواند با اعلام سریع حریق، از خطرات ناشی از آتش سوزی جلوگیری کند. نصب اعلام حریق نیاز به شناخت اجزای مختلف این سیستم و همچنین درک اصول سیم کشی است. از این رو فقط افراد متخصص قادر به نصب این سیستم در کنار سیستم اطفا حریق هستند.
یک سیستم اعلام حریق از آشکارساز (دتکتور) و تجهیزات اعلام کننده تشکیل شده است که میتوانند به صورت نوری، صوتی و یا ترکیبی حریق را به افراد حاضر در محیط اعلام کنند. آشکارسازها همواره در این سیستم در حال فعالیت هستند، اما زمانی که دود و حریق در محیط رخ میدهد، این آشکارسازها میتوانند آنها را شناسایی کنند و با ارسال سیگنال به سیستمهای هشداردهنده، خطر را به افراد اطلاع دهند. این سیستمهای اعلام حریق خود دارای تنوع زیادی هستند و میتوان بسته به نیاز هر کدام از آنها در ساختمان نصب و اجرا نمود.
آنچه در این صفحه میخوانید
نحوه نصب اعلام حریق
قبل از نصب دتکتور و تجهیزات اعلام حریق، باید حتما در مورد نحوه انجام کارهای برقی آموزش دیده باشید. در واقع درک مدارات الکتریکی برای نصب این سیستم اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین، اگر دانش و تجربه لازم برای این کار را ندارید، این پروژه را به برق کار مجاز بسپارید. نصب یک سیستم اعلام حریق باید به همراه آشکارساز و تجهیزات هشداردهنده انجام شود. استفاده از اتصالات سیمی برای این کار ضروری است. میتوان این تجهیزات را با یک مدار 15 آمپری یا یک مدار 20 آمپری تغذیه کرد و مورد استفاده قرار داد.
برای فردی که تخصص زیادی برای برق کاری دارد، سیم کشی آشکارسازهای دود بسیار ساده است. جعبههای برق قدیمی ابتدا در مکانهای مناسبی که دتکتورهای دود نصب شدهاند، نصب میگردند. اولین آشکارساز دود با یک اتصال 2 سیم به منبع تغذیه متصل میگردد. یک سوئیچ دیواری یا پریز، پانل قطع کننده مدار، کابلهای عبوری و … نیز میتوانند به عنوان یک منبع تغذیه عمل کنند. این آشکارسازها یکی پس از دیگری با کمک کابل کشی ایمن در محل نصب میشوند. هنگامی که اتصالات مختلف سیم تکمیل شد، ابزارها در محل نصب میشوند. در ادامه به مراحل مهم برای نصب اعلام حریق اشاره میکنیم.
1. خاموش کردن برق
برای نصب اعلام حریق در قدم اول نیاز به تامین امنیت برای فضا است. لازم است که برق در آن محدودهای که قرار است سیستم اعلام حریق در آن جا نصب شود، خاموش گردد.
2. نصب جعبه برق
در قدم دوم لازم است که مراحل نصب جعبه برق برای کابل کشی ایمنتر انجام شود. لازم است که در این مرحله با تجهیزات مختلفی از جمله گل میخ، یک جعبه الکتریکی در محل نصب شود. میتوان کابلهای هر یک از آشکارسازها داخل این جعبهها قرار داد تا از صدمه دیدن آنها جلوگیری نمود. سپس با کمک تجهیزات مناسب، دتکتور یا آشکارساز در جای مناسب قرار میگیرد. اگر نیاز زیادی به دتکتورها داشته باشید، برق کار میتواند این مراحل را برای سایر دتکتورها تکرار کند.
3. اجرای سیم و کابل کشی
برای نصب اعلام حریق میبایست سیم و کابل کشی حرفهای داشته باشید. سیم کشی از زمین و از منبع تغذیه تا محل دتکتور دود اجرا خواهد شد. یک سوکت دیواری، سوئیچ یا پانل قطع کننده میتوانند برای این کابل کشی استفاده شوند. اگر کابلهای اضافی وجود داشته باشند، میتوان آنها را از طریق دهانه دیوار اجرا نمود. این در نهایت میتواند برای سادهتر کردن کابل کشی انجام شود. اگر چندین دتکتور دود در محل نصب شده باشد، کابل کشی از اولین آشکارساز تا آخرین آشکارساز انجام خواهد شد. این سیم کشی دتکتورها را قادر میسازد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و بتوانند زنگ خطر را به صدا در آورند.
4. نصب سیمها در جعبه برق
برای حفظ ایمنی سیمها و جلوگیری از خرابی آنها در هنگام آتش سوزی و حریق، لازم است که سیمها و کابل در داخل جعبه برق قرار بگیرند. به گونهای که بتوان با اطمینان خاطر از سیستم اعلام حریق در کنار جعبه آتش نشانی استفاده کرد. زمانی که سیمها در جعبه برق قرار داده شدند، لازم است که تمامی آنها به صورت ایمن روی دیوار نصب شوند.
5. سیم کشی سیستم اعلام
برای نصب اعلام حریق به غیر از دتکتور باید از زنگ هشدار و مهار کننده نیز استفاده کرد. در واقع مهار کننده همان سیستم اطفا حریق است که به سیستم اعلام حریق متصل میگردد تا در هنگام آتش سوزی بتواند مهار آتش را انجام دهد. زنگ هشدار نیز میتواند به صورت صوتی یا بصری و یا ترکیبی از این دو باشد تا امکان اعلام حریق را به بهترین شکل به وجود آورد.
6. راه اندازی نهایی سیستم اعلام حریق
با کابل کشی ایمن از دتکتورها به تجهیزات هشداردهنده، کار نصب اعلام حریق به پایان میرسد. میتوان این سیستم را با چک کردن نهایی کابلها و سیم کشیها راه اندازی کرد و در ساختمان مورد استفاده قرار داد.
تعمیر و نگهداری منظم سیستم اعلام حریق
تعهد به تعمیر و نگهداری منظم سیستم اعلام حریق مهمتر از نصب اعلام حریق اولیه است. نگهداری و بازرسی منظم برای حفظ حداکثر عملکرد این سیستم اعلام حریق بسیار ضروری است. برای تعمیر و نگهداری منظم این سیستم میتوان از اقدامات زیر بهره گرفت.
- بازرسیهای برنامه ریزی شده: بازرسیهای برنامه ریزی شده برای آشکارسازهای مختلف و تابلوهای کنترل انجام میشود. در واقع لازم است که این بازرسیها به صورت دورهای انجام شوند تا اطمینان حاصل شود که همه اجزا در حال کار هستند.
- انجام آزمایشات منظم: انجام آزمایشات منظم از جمله شبیه سازی آلارمها باعث میشود تا بتوان اطمینان حاصل کرد که این سیستم درست کار میکند. این آزمایشات یکپارچگی کل سیستم را تایید میکنند.
- نگهداری از اسناد و فعالیتهای انجام شده: برای نصب اعلام حریق باید مستندات را به عنوان رکورد تاریخی نگهداری کنید. این به عیب یابی و ارتقای سیستم در آینده کمک بسیار زیادی میکند.
خرید و اجرای تجهیزات اعلام حریق از به سازان سرای مهر آهنگ
شرکت به سازان سرای مهر آهنگ کلیه تجهیزاتی که برای نصب اعلام حریق مورد نیاز میباشند را با بهترین کیفیت به مشتریان عرضه میکنند تا بتوان گامی موثر برای کاهش خطرات ناشی از آتش سوزی برداشت. این شرکت امکان اجرا و نصب اعلام حریق را به صورت ایمن و مطابق با استانداردهای جهانی فراهم کرده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد نصب سیستم اعلام حریق، میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
آموزش نصب سیستم اعلام حریق
آموزش نصب سیستم اعلام حریق | مروري بر: سیستمهاي اتوماتیک کشف واعلام حریق (سیستم اعلام حریق) AUTOMATIC FIRE DETECTION & ALARM SYSTEM
طبقه بندي انواع سیستمھاي اعلام حریق:
١ – سیستم متعارف: Conventional
2- سیستم آدرس پذیر: Addressable system
3-سیستم هوشمند:(Analogue Addressable System (intelligent system
انواع حریق:
حریق ھاي معمول به یه دسته تقسیم میشوند:
- حریق ھاي دودزا (FIRE SMOKE) که بیش از ٨٠ %كل حریق ھا خانگي وتجاري را تشكیل میدھند.
- حریق ھاي حرارت زا( شعله ور) (FIRE FLAME)
- حریق از نوع انفجار (EXPLOTION)
معرفي سیستم اعلام حریق متعارف (Conventional)
• این سیستم داراي مدارات خطي (شعاعي) میباشد
• معمولا زون كشف و اعلام آن از یكدیگر جدا میباشند.
• تمامي عناصر آن conventional میباشد.
عناصر متعارف در ھر سیستم :
- تمامي اجزائ زون كشف و اعلام بھ صورت خطي عمل مینمایند .
- نسبت به محیط گسترده اطراف بي تفاوت بوده و فقط محدوده دتكتور را بررسي مینمایند.
- نسبت بھ نوع ،جنس ماده موجوي در كنار خود بي تفاوت بوده و فقط مقدار آن را مي سنجند.
- اجزائ مدار كشف فقط با پانل ارتباط داشتھ و از وضعیت یكدیگر مطلع نمي باشند.
معرفي اجزائ سیستم اعلام حریق:
- ١ -اجزائ مدار كشف حریق: انواع دیتكتورھا ( شامل دودي ، حرارتي ،ترکیبي ،منواکسید کربن ودیتکتورھاي صنعتي )
- شستي اعلام حریق ،
- چراغ (I R (LED ،
- مقاومت انتھایي
با توجه به خصوصیات این سیستم: بوسیله اجزاي مناسب اشكالات آنرا به حد اقل میرسانیم.
استفاده از: Remote indicator • End of line
• • محدودیت تعداد دتكتور درزون
• محدودیت طول مدار كشف
• محدودیت استفاده با توجھ بھ نوع ساختمان
• استفاده ازترفندھاي طراحي
برای دانلود فایل آموزش نصب سیستم اعلام حریق به فایل زیر مراجعه نمائید.
آموزش نصب سیستم اعلام حریق
برای راهنمایی بیشتر به صفحه راهنمای نصب سیستم اعلام حریق مراجعه نمائید.
راه های ارتباط با کارشناسان مربوطه
در صورت بروز مشکل با شماره تلفن ۰۹۳۰۶۰۱۶۷۹۸ تماس بگیرید .
کانال تلگرام شرکت به سازان سرای مهر آهنگ