راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: 7 نکته مهم برای انتخاب ایمن
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: ۷ نکته مهم برای انتخاب ایمن
دی 15, 1403
انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی و مزایا و معایب هر کدام
انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی و مزایا و معایب هر کدام
دی 18, 1403
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: 7 نکته مهم برای انتخاب ایمن
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: ۷ نکته مهم برای انتخاب ایمن
دی 15, 1403
انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی و مزایا و معایب هر کدام
انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی و مزایا و معایب هر کدام
دی 18, 1403

راهنمای خرید دیتکتور و نکاتی که باید بدانید + انواع دیتکتور

راهنمای خرید دیتکتور و نکاتی که باید بدانید + انواع دیتکتور

گرفتار شدن در آتش سوزی یک فضا تقریبا برای هر فردی ترسناک است. هر ساله هزاران آتش سوزی در نقاط مختلف کشور ایران رخ می‌دهد که متاسفانه برخی از آن‌ها به مرگ افراد حاضر در آن محیط می‌انجامند. هشدار اولیه نجات توسط سیستم اطفا حریق، مهم‌ترین اقدام برای نجات جان و مال انسان‌ها است که نیاز به شناسایی دقیق دارد. دیتکتور در واقع وسیله‌ای است که می‌تواند برای شناسایی حریق در محیط استفاده شود و فرمان ایجاد هشدار را به سیستم اعلام حریق اعلام کند. با وجود چندین نوع دیتکتور، انتخاب بهترین آن می‌تواند برای بسیاری از افراد نگران‌کننده باشد. در این مقاله به راهنمای خرید دیتکتور می‌پردازیم.

انواع دیتکتور برای نصب در سیستم اعلام حریق

اولین نکته مهم در راهنمای خرید دیتکتور برای نصب در سیستم اعلام حریق، در نظر داشتن انواع این دیتکتورها است. در حالت کلی، دیتکتورهای اعلام حریق را می‌توان به دو دسته دود و حرارتی تقسیم بندی کرد که نسخه تشخیص دهنده دود بسیار متداول‌تر بوده و در اکثر پروژه‌های مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده می‌شود.

دیتکتور حرارتی

دیتکتور حرارتی همانطور که از نامش مشخص است، بر اساس بالا رفتن از یک درجه حرارت خاص عمل می‌کند. این دیتکتورها در واقع دارای یک سنسور حرارتی هستند که می‌توانند حرارت بالا را شناسایی کرده و به سیستم اعلام حریق برای انتشار هشدار اطلاع دهند. مزیت این دیتکتورها، دقت بالای آن‌ها است و نمی‌تواند هر گونه دودی را که نشان دهنده حرارت در محیط است را به عنوان یک آتش سوزی تلقی کند. با این حال برای اینکه این دیتکتورها فعال شوند، باید حرارت زیادی در محیط وجود داشته باشد. ضمن اینکه در محیط‌هایی که در حالت کلی با حرارت بالا سر و کار دارند، استفاده از این نوع دیتکتور توصیه نمی‌شود؛ چرا که منجر به خطا خواهد شد.

دیتکتور دودی

آشکارساز دود به عنوان یکی از متداول‌ترین انواع دیتکتورها در بازار شناخته می‌شود که می‌توان آن را در پروژه‌های مسکونی، تجاری و اداری استفاده نمود. این دیتکتورها بر اساس دود فعال می‌شوند. هر زمانی که دود در محیط به دلیل آتش سوزی وجود داشته باشد، دیتکتور فعال شده و امکان شناسایی حریق و فعال کردن اجزای سیستم اعلام حریق را فراهم می‌کند. دیتکتورهای دود دارای تنوع زیادی‌اند که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

دیتکتور دودی

دیتکتور یونیزاسیون

یکی از انواع دیتکتور دود موجود که دارای مقدار بسیار کمی از مواد رادیواکتیو هستند، دیتکتور یونیزاسیون است. این مواد رادیواکتیو می‌توانند به ذرات منتشر شده آتش واکنش نشان دهند و زنگ هشدار را به صدا در آورند. آلارم‌های یونیزاسیون برای شناسایی آتش‌های سریع و شعله ور که دود قابل رویت زیادی را منتشر نمی‌کنند، بهترین هستند. با این حال این دیتکتورها به اندازه کافی برای تشخیص سریع نیستند. علاوه بر این، می‌توانند در معرض هشدارهای مزاحم ناشی از پخت و پز و بخار نیز فعال شوند. از این رو امکان استفاده از آن‌ها در نزدیکی آشپزخانه وجود ندارد.

دیتکتور فوتوالکتریک

دیتکتور فوتوالکتریک شامل یک پرتو نوری است که از طریق یک سلول به بیرون می‌تابد. هنگامی که دود وارد محفظه آزمایش می‌شود، مقداری از نور توسط ذرات دود پراکنده شده و به سلول برخورد می‌کند. این موضوع باعث فعال شدن سیستم اعلام حریق می‌شود. دیتکتور فوتوالکتریک در تشخیص آتش سوزی با دود زیاد بسیار مناسب است و به عنوان یکی از رایج‌ترین سیستم‌های اعلام حریق در آتش سوزی خانه شناخته می‌شود. با این حال ورود گرد و غبار و تماس حشرات با این دیتکتورها می‌تواند باعث ایجاد آلارم کاذب شود. بنابراین، باید هرازگاهی آن‌ها را تمیز کنید.

دیتکتور دوگانه (ترکیبی)

این نوع دیتکتور دارای دو سنسور یونیزاسیون و حسگر فوتوالکتریک است و می‌تواند ویژگی‌های هر دو را داشته باشد. این دیتکتورها می‌توانند گزینه بسیار خوبی باشند؛ اما همچنین امکان استفاده از آن‌ها در نزدیکی آشپزخانه و حمام وجود ندارد.

راهنمای خرید دیتکتور و نکات مهم آن

دیتکتورها به عنوان وسایل آشکارساز می‌توانند نقش مهمی را در آشکار کردن آتش در محیط به همراه داشته باشند و از خطرات احتمالی نیز جلوگیری کنند. به غیر از دو نوع دیتکتور حرارتی و دود، دیتکتور دیگری نیز وجود دارد که با نام مونوکسید کربن شناخته می‌شود. این دیتکتور در واقع برای تشخیص گاز مونوکسید کربن مناسب است و در شرایط خاصی که احتمال به وجود آمدن این گاز در محیط وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای راهنمای خرید دیتکتور باید به یک سری نکات توجه داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

دیتکتورهای مناسب خانه

امروزه نصب و اجرای دیتکتور در خانه‌های مسکونی به یک ضرورت تبدیل شده و انتخاب دیتکتور مناسب نکته بسیار حائز اهمیتی است. به طور کلی، دیتکتورهای فوتوالکتریک بهترین نوع برای خانه‌ها محسوب می‌شوند که امکان تشخیص دود ناشی از مواد مصنوعی در حال سوختن را سریع‌تر فراهم می‌کنند. با این حال در محیطی همچون آشپزخانه استفاده از دیتکتور حرارتی رایج‌تر است، چرا که می‌تواند درجه حرارت بالا را قبل از اینکه آتش سوزی رخ دهد یا شدید شود، تشخیص دهد.

سرعت پاسخگویی به آتش

موضوعی که در مورد راهنمای خرید دیتکتور باید به آن توجه داشت، سرعت پاسخگویی به آتش است. به هر حال وظیفه دیتکتور این است که در زمان کوتاهی حریق را شناسایی کرده و به آن پاسخ دهد. دیتکتور فوتوالکتریک برگ برنده این میدان است و می‌تواند در عرض 3 الی 5 دقیقه به حریق پاسخ بدهد؛ اما دیتکتور یونیزاسیون در این مورد بسیار کند عمل می‌کند و ممکن است حتی تا 20 دقیقه زمان نیاز باشد که فعال شود. البته در برخی از شرایط مانند زمانی که مواد مصنوعی زیادی در حال سوختن هستند، دیتکتورهای یونیزاسیون سریع‌تر عمل می‌کنند؛ اما در حالت کلی سرعت پاسخگویی دیتکتورهای فوتوالکتریک در شرایط یکسان بهتر است.

سرعت پاسخگویی به آتش

خطاهای احتمالی

زمانی که اقدام به خرید دیتکتور برای نصب در پروژه اعلام حریق دارید، باید خطاهای احتمالی موجود در محیط را بررسی کنید. همانقدر که تاخیر در تشخیص حریق می‌تواند خطرناک باشد، خطا در تشخیص نیز خطرناک و مضر است. بر اساس شرایط محیط و احتمالات رخ داده، خطاهای احتمالی را شناسایی کنید. به طور مثال، در آشپزخانه دودهایی هنگام آشپزی تولید می‌شوند که توسط شما قابل مشاهده‌اند. اگرچه شما می‌دانید که این دودها خطرناک نیستند، اما یک دیتکتور آن‌ها را به عنوان حریق می‌شناسد. باید در آشپزخانه از دیتکتورهای کم خطاتر مانند فوتوالکتریک استفاده کنید. در فضاها و کارخانه‌هایی که در معرض درجه حرارت بالا قرار دارند نیز استفاده از دیتکتورهای حرارتی به دلیل خطاهای رایج توصیه نمی‌شود.

زمان خرید دیتکتور جدید برای یک محیط کی است؟

با رعایت نکات راهنمای خرید دیتکتور می‌توانید این دیتکتورها را بسته به نیاز محیط خریداری کرده و اجرا کنید. با این حال این محصولات برای همیشه در یک محیط قابل استفاده نیستند و ممکن است نیاز باشد که آن‌ها را در بازه‌های زمانی مختلف تعویض کنید. بهترین زمان برای تعویض این دیتکتورها شامل:

  • حدود 10 سال برای تولید دیتکتور باید آن را تعویض کرد.
  • در صورتی که دیتکتور پس از انجام تست‌های مختلف به درستی عمل نمی‌کند، آن را تعویض کنید.
  • اگر یک آتش سوزی رخ داده، باید حتما دیتکتور را تعویض کرد.

به سازان سرای مهر آهنگ؛ مرکز فروش انواع دیتکتور

نصب و اجرای دیتکتور در سیستم اعلام حریق نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. توجه به نکات راهنمای خرید دیتکتور می‌تواند فرصت بهتری را به شما برای خرید دیتکتور به همراه داشته باشد. شرکت به سازان سرای مهر آهنگ، شرکتی تخصصی در حوزه فروش انواع دیتکتور با بهترین کیفیت است که امکان دریافت مشاوره قبل از خرید این محصولات را برای کسب اطلاعات بیشتر فراهم می‌کند. در صورت نیاز به دریافت مشاوره قبل از خرید دیتکتور و سایر اجزای سیستم اعلام حریق با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند