استاندارد اطفا حریق ملی و بین المللی: شرح ضوابط و مقررات
استاندارد اطفا حریق ملی و بین المللی: شرح ضوابط و مقررات
فروردین 26, 1404
فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن
فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن
فروردین 28, 1404
استاندارد اطفا حریق ملی و بین المللی: شرح ضوابط و مقررات
استاندارد اطفا حریق ملی و بین المللی: شرح ضوابط و مقررات
فروردین 26, 1404
فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن
فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن
فروردین 28, 1404

تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه

بیم دتکتور یکی از مهمترین وسایل در سیستم اعلام حریق بوده که استفاده از آن در مکان‌هایی مانند مراکز تجاری، اداری و … بسیار ضروری می‌باشد. این وسیله توسط اشعه مادون قرمز می‌تواند هرگونه دود یا آتش را تشخیص دهد و با هشدار به ساکنین، از بروز خسارات مالی و جانی جلوگیری نماید. از آنجایی که ارتفاع نصب بیم دتکتور نقش مهمی در عملکرد صحیح آن دارد، لازم است با جزئیات مهم درمورد نصب آن آشنا شوید. برای این منظور توصیه می‌کنیم تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

بیم دتکتور چیست؟

بیم دتکتور که با نام دتکتور لیزری نیز شناخته می‌شود، اساسی‌ترین ابزار برای پیشگیری از آتش‌سوزی منازل، محل کار و .. می‌باشد. هنگامی که بیم دتکتور وجود هرگونه دود یا آتش را در یک مکان تشخیص دهد، با یک هشدار احتمال آتش‌سوزی را به ساکنین اطلاع می‌دهد. در واقع زمانی که وجود دود یا آتش به مقدار مشخص رسید، بیم دتکتور این حالت را مبنی بر شروع آتش سوزی قرار داده و شروع به هشدار دادن می‌کند. به همین دلیل از دتکتور در سیستم اعلام حریق به شکل یکپارچه استفاده می‌نمایند. از آنجایی که وجود بیم دتکتور برای هر مکان ضروری بوده و از پیشرفت آتش سوزی جلوگیری می‌کند، لازم است در دوره‌های منظم بازرسی شده و در صورت نیاز تعمیرات لازم بر روی آن انجام شود.

نحوه عملکرد بیم دتکتور چگونه است؟

بیم دتکتور دارای دو بخش گیرنده (RX) و فرستنده (TX) بوده که قسمت فرستنده اشعه مادون قرمز را به گیرنده ارسال می‌کند. به همین دلیل لازم است هنگام نصب، این دو قسمت دقیقا روبروی یکدیگر قرار گیرند. هنگامی که آتش سوزی اتفاق می‌افتد، دود ایجاد شده به اشعه ارسال شده توسط فرستنده برخورد می‌کند؛ به این ترتیب هشدار دهنده بیم دتکتور تشخیص می‌دهد که آتش سوزی اتفاق افتاده است.

به بیانی ساده‌تر، پس از نصب بیم دتکتور و تنظیم نمودن آن، قسمت فرستنده فعال شده و بیم دتکتور سطح سیگنال نوری دریافت شده را به عنوان نقطه مرجع شناسایی می‌کند. هنگامی گردوغبار در مکان به وجود آید، سیگنال نوری توان خود را به مقدار زیادی از دست داده و سیگنال‌های ضعیفی ارسال می‌کند. به طور کلی فرستنده بیم دتکتور توانایی کاهش گردوغبار را تا میزان مشخصی داشته اما هنگامی که میزان آلودگی بیش از حد استاندارد شود، امکان برطرف نمودن آن را از دست می‌دهد. بنابراین توانایی سیگنال‌های نوری کاهش یافته و دستگاه آتش سوزی را تشخیص می‌دهد.

محاسبه دبی پمپ آتش نشانی جهت تغذيه جعبه آتش نشاني
مطالعه

نکاتی در مورد ارتفاع نصب بیم دتکتور

به طور کلی ارتفاع نصب بیم دتکتور یکی از مهمترین نکات در عملکرد صحیح این دستگاه می‌باشد. بنابراین لازم است هنگام نصب، نکات زیر را به طور کامل رعایت نمایید:

  • هنگام نصب بیم دتکتور لازم است فاصله بین فرستنده و گیرنده با رفلکتور را بین 5 تا 100 متر قرار داده و کمتر یا بیشتر از این محدوده انتخاب نکنید.
  • پهنای مانیتورینگ با در نظر گرفتن ارتفاع منطقه حفاظتی، لازم است بین 8 تا 15 متر باشد. به عنوان مثال در ارتفاع 3 متر باید پهنای پوشش 8 متر را انتخاب نموده و در ارتفاع 20 متر، پهنای پوشش را 15 متر قرار دهید.
  • فاصله بیم دتکتور از دیوار، سقف یا تیرچه، باید حداقل 30 سانتی‌متر در نظر گرفته شود. در مکان‌هایی که ارتفاع آنها کمتر از 10 متر می‌باشد، لازم است فاصله بیم دتکتور تا سقف یا تیرچه را حداکثر 60 سانتی‌متر قرار دهید.
  • کمترین فاصله میان دو فرستنده و گیرنده موازی یا دو رفلکتور موازی، با در نظر گرفتن منطقه حفاظتی، لازم است در محدوده مقادیر زیر انتخاب شود: 1 متر در ارتفاع 0 متری تا 6 متر در ارتفاع 100 متری.
  • با توجه به استاندارد BS5839-1 از آنجایی که لایه هوای گرما نزدیک سقف وجود دارد، بهتر است بیم دتکتور با فاصله 60 سانتی‌متری از سقف تعبیه شود. علاوه بر این طبق استاندارد عنوان شده، کمترین ارتفاع بیم دتکتور 7 متر می‌باشد.

تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه

آموزش نصب بیم دتکتور

برای دریافت بهترین نتیجه از عملکرد بیم دتکتور، لازم است مواردی همچون انتخاب مکان، تعیین فاصله و ارتفاع نصب بیم دتکتور را طبق اصول استاندارد رعایت کنید. در ادامه توضیحات لازم برای نصب این دستگاه را عنوان خواهیم کرد:

  • انتخاب مکان مناسب: محل قرار گرفتن بیم دتکتور باید به گونه‌ای انتخاب شود که هیچ مانعی اعم از شاخه درختان و … بین فرستنده و گیرنده آن قرار نگیرد. در واقع اگر در مسیر فرستنده و گیرنده اشیای متحرک وجود داشته باشند، این دستگاه دچار خطای کاذب شده و هشدارهای نادرست می‌دهد. همچنین لازم است بیم دتکتور در معرض مستقیم آفتاب یا منبع نور قوی قرار نگیرد تا عملکرد آن با اختلال مواجه نشود.
  • ارتفاع نصب بیم دتکتور : با توجه به اینکه بیم دتکتور باید منطقه حفاظتی را به طور کامل پوشش دهی کند، لازم است ارتفاع نصب بیم دتکتور طبق استانداردهای لازم انتخاب شود. به طور کلی برای جلوگیری از عدم شناسایی افراد، لازم است ارتفاع نصب بیم دتکتور بین 8 تا 10 متر انتخاب شود. همچنین در مناطقی که وسایل نقلیه سنگین عبور می‌کنند، بهتر است این ارتفاع بیشتر در نظر گرفته شود.
  • فاصله بین فرستنده و گیرنده: برای انتخاب فاصله مناسب بین فرستنده و گیرنده، لازم است مشخصات فنی و ظرفیت بیم دتکتور بررسی شود؛ زیرا در صورتی که فاصله بیش از حد استاندارد باشد، دقت تشخیص دستگاه کاهش یافته و نتایجی منفی به همراه خواهد داشت.
  • تعیین زاویه مناسب و هم‌راستایی بیم دتکتور: برای دریافت بهترین نتیجه از بیم دتکتور، لازم است فرستنده و گیرنده هم‌راستا بوده و زاویه مناسبی نسبت به یکدیگر داشته باشند. برای این کار می‌توان از تراز لیزری یا نشانگر دتکتور استفاده کرد.
  • محافظت از دتکتور در برابر آسیب‌های محیطی: در صورتی که بیم دتکتور در فضای باز قرار می‌گیرد، بهتر است با استفاده از کاور یا محافظ مخصوص این دستگاه را از تاثیرات باران، باد و … محافظت نمایید.
  • کالیبراسیون و تنظیم حساسیت دتکتور: بعد از نصب دتکتور با کالیبراسیون و تنظیم حساسیت دستگاه، تعیین می‌کنید که دتکتور تا چه میزان حرکات افراد و اشیا را تشخیص دهد. همچنین این کار موجب کمتر شدن هشدارهای کاذب توسط دستگاه خواهد شد. دتکتورهایی که از سیستم خودکار کالیبراسیون برخوردارند، کار را برای تنظیم دستگاه آسان می‌کنند.
  • بررسی دستگاه و سنجش عملکرد: پس از نصب بیم دتکتور لازم است دستگاه را به طور دقیق بررسی نموده تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید. عبور هر شی یا فرد از مسیر بین فرستنده و گیرنده، باید با ایجاد هشدار توسط دستگاه همراه باشد.
  • نگهداری و سرویس دوره‌ای بیم دتکتور: پس از نصب بیم دتکتور لازم است در بازه‌های زمانی منظم، دستگاه از لحاظ عملکرد، تمیز بودن سنسور و … بررسی شود. با تمیزکاری بیم دتکتور می‌توانید از تاثیر گردوغبار بر ارسال اشعه و اختلال در کارکرد دستگاه جلوگیری نمایید.
دستگاه زنده یاب VIBRASCOPE® BVA6
مطالعه

تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه

چگونه می‌توان بیم دتکتور را در زیر تیرهای سقف نصب کرد؟

ارتفاع نصب بیم دتکتور و فاصله آن از سقف، در شناسایی حرکات و ارسال هشدار صحیح بسیار موثر خواهند بود. بنابراین لازم است بدانید در چه صورت می‌توان این دستگاه را زیر تیر سقف نصب نمود:

  • ارتفاع تیر کمتر از 20 درصد ارتفاع اتاق باشد
  • عرض بین میله‌ها کمتر از 50 درصد عرض نظارت باشد
  • استاندارد نصب بیم دتکتور مساحت بین تیرچه‌ها را کمتر از 200 متر مربع عنوان کرده باشد

سخن پایانی

علاوه بر تنظیم ارتفاع نصب بیم دتکتور و دیگر فواصل استاندارد، ویژگی‌های محصول و خرید یک دستگاه فول آپشن به شما کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را از نصب آن دریافت نمایید. در نظر داشته باشید که نوع بیم دتکتور، برد و درجه حفاظت تنظیم آن از جمله عواملی هستند که تعیین کننده قیمت و عملکرد این دستگاه می‌باشند. مجموعه به سازان سرای مهر آهنگ تجهیزات سیستم اطفای حریق و اعلام حریق، بیم دتکتور و … را با کیفیت بالا و عملکرد استاندارد به مشتریان عرضه می‌کند. شما می‌توانید دتکتور دود، حرارت، چندگانه و تجهیزات مربوط به آنها را با کیفیت تضمینی و قیمت مناسب از این مجموعه خریداری نمایید. برای مشاهده تمامی محصولات و ویژگی‌های آنها، به سایت bsma.ir مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند