۸ تا از بهترین راههای پیشگیری از وقوع آتش سوزی در منازل
مهر 27, 1403بهترین محل نصب کپسول آتش نشانی: ارتفاع و فاصله از یکدیگر
مهر 27, 1403آتش نشانان همواره در معرض خطرات زیادی هستند. انتخاب تجهیزات ایمنی برای آتش نشانی که در صدر آنها یک لباس آتش نشانی باکیفیت و مناسب است، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. لباسهای آتش نشانی در واقع همان لباسهایی هستند که میتوانند تا حد زیادی از آتش نشانان در هنگام خطرات و عوارض جدی مراقبت کنند. بنابراین، توجه به خصوصیات و ویژگی لباس آتش نشانی مناسب برای استفاده در هنگام آتش سوزی و خطرات دیگر، اهمیت زیادی دارد. در ادامه مقاله قصد داریم در مورد استانداردهای لباس آتش نشانی و تعداد لایههای آن با شما صحبت کنیم.
ویژگی لباس آتش نشانی چیست؟
لباس آتش نشانی به عنوان یک لباس کار برای آتش نشانان انتخاب میشود. اولین ویژگی لباس آتش نشانی، شکل آن است که به صورت یک کت و شلوار بسیار باکیفیت تولید شده و برای همه آتش نشانان در سایزبندیهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این لباسها باید به هر شکلی که شده از بدن و سلامت آتش نشانان محافظت کنند. بنابراین، وجود ویژگیهای زیر در این لباسها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
- لباس آتش نشانی باید در برابر اجسام تیز و برنده مقاوم باشد تا در هنگام مواجهه با چنین شرایطی، دچار آسیب نشود.
- وزن مناسب لباسهای آتش نشانی حائز اهمیت است. لباسهای آتش نشانی باید در حدود 2 کیلوگرم وزن داشته باشند تا در هنگام کار برای آتش نشانان مشکلی ایجاد نکنند.
- دوخت پارچه شبرنگ از جمله ویژگی لباس آتش نشانی است تا بتوان در موقع خطر به راحتی آتش نشانان را مشاهده کرد.
- یک ویژگی لباس آتش نشانی وجود جیب روی آن است. لباسهای آتش نشانان باید دارای یک جیب در بخش خارجی باشد تا امکان قرار دادن بی سیم و تجهیزات مورد نیاز وجود داشته باشد.
- لایه داخلی لباس باید به گونهای طراحی شود که انتقال هوا به واسطه آن به خوبی انجام شده و احتمال تعریق را به حداقل برساند.
- سایز لباس آتش نشانی باید متناسب با هر آتش نشان باشد تا موجب آزردگی و بروز مشکل در هنگام کار نشود. لباس آتش نشانان باید مماس بر مچ دست آنها باشد تا خطری ایجاد نکند.
لایههای لباس آتش نشانی
مهمترین ویژگی لباس آتش نشانی، چند لایه بودن آن است. برخلاف لباسهای کار معمولی، این لباسها برای عملکرد مناسب و جلوگیری از سوختگی بدن از حداقل 3 لایه تشکیل شدهاند. هر کدام از این 3 لایه باید ویژگیهای خاص خودشان را داشته باشند تا بتوانند به بهترین شکل از آتش نشانان محافظت کنند. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد تعداد لایههای لباس آتش نشانی به شما ارائه میکنیم.
1. لایه بیرونی
اولین لایهای که در لباس آتش نشانی به چشم میخورد، لایه بیرونی آن است. این لایه در واقع همان لایهای است که از رنگهای شبتاب و طرحهای متنوع تشکیل شده و بخش ظاهری این لباسها را نیز نشان میدهد. به عنوان لایه خارجی، باید مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش داشته باشد. از این رو لایه بیرونی لباسهای آتش نشانی باید ویژگیهای زیر را به همراه داشته باشند:
- محافظت در برابر حرارت و شعله
- محافظت در برابر مواد شیمیایی خارجی و آب
- محافظت در برابر سایش، بریدگی و پارگی
دوام و عملکرد لایه بیرونی لباس آتش نشانی وابسته به ترکیب و مواد اولیه به کار رفته در آن، ساختار و وزن کلی این محصول است. در سالهای اخیر شاهد به کار رفتن پارچههای مقاوم در کنار وزن سبک هستیم تا بتوانند استرس گرمایی و ناراحتی را در حین کار برای آتش نشانان کاهش دهند. این در حالی است که همچنان باید مقاومت حرارتی و فیزیکی این لباسها حفظ شود.
2. لایه میانی
ضد آب بودن به عنوان یک ویژگی لباس آتش نشانی شناخته میشود که مربوط به لایه میانی این لباسها است. این لایه در واقع میتواند نقش بسیار مهمی را در برابر نفوذ آب، مواد شیمیایی و پاتوژنهای خونی داشته باشد. لایه میانی لباس آتش نشانی باید از پارچههایی تشکیل شده باشد که باعث ایجاد تنفس نیز شوند. در کنار عایق بودن، باید سطح مناسبی از راحتی را برای افراد به همراه داشته باشند. معمولا لایه میانی از مجموعهای از کامپوزیتها تشکیل شده که میتوانند تنفس و راحتی بیشتر را در کنار عایق و حفاظت حرارتی به وجود آورند.
نکته مهمی که باید در مورد لایه میانی لباس آتش نشانی به آن توجه داشت، کیفیت درزبندی است. این مهمترین ویژگی لباس آتش نشانی از نظر دوخت است که میتواند روی کیفیت این لباسها در هنگام مواجهه با رطوبت تاثیر بگذارد. ضعیفترین نقطه در لباسهای آتش نشانی که ممکن است باعث آسیب شود، ناحیه اطراف درزها است. از این رو باید در هنگام تولید این تجهیزات آتش نشانی به کیفیت درزها توجه ویژهای داشت.
3. لایه داخلی
داخلیترین لایهای که در لباس آتش نشانی به کار رفته است، لایه مانع حرارتی است. این لایه در واقع عملکرد کلی لباس آتش نشانی را ایفا میکند. لایه داخلی باید بتواند ویژگیهای زیر را به همراه داشته باشد:
- ایجاد عایق با ایجاد بالشتکهای هوا در داخل لباس برای راحتی و به حداقل رساندن استرس گرمایی برای آتش نشانان
- حذف رطوبت از بدن برای افزایش راحتی آتش نشانان در هنگام کار
- ایجاد سهولت در پوشیدن و در آوردن لباس: معمولا یک آستر صاف و راحت برای این لباسهای آتش نشانی استفاده میشود که حرکت کردن لباسها را در تن سادهتر میکند.
- محافظت از سد رطوبتی در برابر هر گونه آسیب وارده از قسمت داخلی لباس
آیا امکان ساخت لباس آتش نشانی بدون 3 لایه وجود دارد؟
این ویژگی لباس آتش نشانی است که از سه لایه مختلف تشکیل شده است. این لباسهای سه لایه، میتوانند نقش بسیار مهمی را در محافظت از آتش نشانان داشته باشند. از این رو وجود یک لایه بیرونی قوی در برابر مواد شیمیایی و گرما، لایه داخلی محافظت رطوبت و لایه خارجی عایق گرما بسیار مهم است و امکان طراحی و ساخت لباسهای آتش نشانی بدون این سه لایه و یا با کمتر از سه لایه وجود ندارد.
به سازان سرای مهر آهنگ؛ تولید کننده انواع تجهیزات ایمنی آتش نشانی
استفاده از تجهیزات ایمنی آتش نشانی برای آتش نشانان و جلوگیری از خسارات جانی و مالی بسیار حائز اهمیت است. همین موضوع باعث شده تا ویژگی لباس آتش نشانی برای آتش نشانان اهمیت زیادی داشته باشد و انتخاب بهترین این لباسها برای کارفرمایان به یک دغدغه تبدیل شود. شرکت به سازان سرای مهر آهنگ، شرکتی تخصصی در حوزه فروش تجهیزات ایمنی آتش نشانی است که میتوانید انواع لباس، دستکش، کلاه ایمنی و … را از طریق آن خریداری کنید.