آتش سوزی خودرو: علل، پیشگیری و نحوه مقابله با آن
آتش سوزی خودرو: علل، پیشگیری و نحوه مقابله با آن
بهمن 26, 1403
هوز آتش نشانی چیست؟ + انواع، ویژگی‌ها و اصول نگهداری از آن
هوز آتش نشانی چیست؟ + انواع، ویژگی‌ها و اصول نگهداری از آن
اسفند 19, 1403
آتش سوزی خودرو: علل، پیشگیری و نحوه مقابله با آن
آتش سوزی خودرو: علل، پیشگیری و نحوه مقابله با آن
بهمن 26, 1403
هوز آتش نشانی چیست؟ + انواع، ویژگی‌ها و اصول نگهداری از آن
هوز آتش نشانی چیست؟ + انواع، ویژگی‌ها و اصول نگهداری از آن
اسفند 19, 1403

جعبه اف آتش نشانی چیست؟ + انواع، مشخصات فنی و استانداردها

با ارتقای علم و دانش در حوزه آتش نشانی تجهیزات متنوعی روی کار آمده‌اند که هر کدام نقش بسیار مهمی را در اطفای حریق سریع ایفا می‌کنند. جعبه اف آتش نشانی یکی از انواع این تجهیزات است که به خودی خود برای اطفای حریق استفاده نمی‌شود؛ اما تجهیزاتی که در داخل آن قرار می‌گیرند می‌توانند برای اطفای حریق سریع و پیشگیری از آتش سوزی مورد استفاده قرار گیرند. این جعبه‌ها مطابق با آخرین قوانین سازمان آتش نشانی لازمه استفاده در ساختمان‌های کوچک و بزرگ هستند و می‌توانند برای حفاظت از تجهیزات اطفای حریق دستی استفاده شوند.

جعبه اف آتش نشانی چیست؟

جعبه اف آتش نشانی یا همان فایر باکس (Fire Box) یکی از انواع تجهیزات آتش نشانی است که روی دیوار قرار می‌گیرد و امکان قرار دادن تجهیزاتی همچون شیلنگ و کپسول آتش نشانی را برای اطفای حریق فراهم می‌کند. هدف استفاده از این جعبه‌ها محافظت از تجهیزات و نمایان کردن آن‌ها برای دسترسی سریع‌تر است. این نوع جعبه می‌تواند از جنس فایبرگلاس یا فلز باشد که هر کدام مقاومت متفاوتی را در اختیار قرار می‌دهند. ابعاد این جعبه‌ها معمولا به گونه‌ای طراحی می‌شود تا بتوان وسایل مورد نیاز را در داخل آن‌ها قرار داد و از امنیتی که در اختیار قرار می‌دهند، بهره مند شد.

انواع جعبه‌های اف آتش نشانی از نظر نحوه نصب

از نظر جنس، اندازه، تعداد کابین و نحوه نصب می‌توان این جعبه‌ها را به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد. از نظر نصب جعبه اف آتش نشانی به دو دسته فایرباکس توکار و روکار تقسیم بندی می‌شود. فایرباکس توکار در داخل دیوار قرار می‌گیرد و بدون اینکه فضای اضافه‌ای را در بیرون اشغال کند، می‌تواند امنیت محیط را به دلیل قرارگیری در محل مناسب افزایش دهد. فایرباکس روکار اما روی دیوار نصب می‌شود و می‌تواند برای کلیه ساختمان‌هایی که دارای فضای خالی برای قرار دادن جعبه آتش نشانی نیستند، استفاده شود. به غیر از این دو نوع جعبه آتش نشانی، محصولی نیز هست که روی زمین قرار می‌گیرد و قابلیت حمل و جابجایی نیز دارد. این نوع جعبه به صورت دیواری نصب نمی‌گردد.

تجهیزات اعلام حریق آدرس پذیر GFE
مطالعه

جعبه اف آتش نشانی چیست؟ + انواع، مشخصات فنی و استانداردها

مشخصات جعبه اف آتش نشانی

جعبه اف آتش نشانی به عنوان یکی از تجهیزات مهم در سیستم آتش نشانی شناخته می‌شود که در آن تجهیزاتی همچون کپسول، شیلنگ هوزریلی، چکش و هر وسیله دیگری که برای اطفای حریق ضروری هستند، استفاده می‌شود. از جمله مهم‌ترین مشخصات این جعبه‌های آتش نشانی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • جنس: جعبه‌های آتش نشانی با جنس استیل، فولاد ضد زنگ و فایبرگلاس ساخته می‌شوند که مقاومت بالایی در برابر رطوبت و ضربه دارند. ضخامت هر یک از محصولات به کار رفته در این جعبه‌ها بسته به نیاز متغیر است.
  • رنگ: رنگ جعبه‌های آتش نشانی از نوع الکترواستاتیک و معمولا به رنگ قرمز است تا به راحتی بتوان آن را تشخیص داد. همچنین روی اکثر این جعبه‌ها حرف F درج می‌شود. به همین خاطر است که به آن‌ها جعبه اف آتش نشانی گفته می‌شود.
  • سایز: این جعبه‌های آتش نشانی از طول 60 متر تا 100 متر در بازار موجودند. بسته به نوع تجهیزات استفاده شده باید هر یک از آن‌ها را انتخاب نمود.
  • تعداد کابین: جعبه F آتش نشانی به صورت تک کابین و دو کابین در بازار موجود است. بسته به نیاز می‌توان هر یک از این جعبه‌ها را انتخاب و روی دیوار نصب نمود.
  • محل نصب: محل نصب جعبه اف آتش نشانی باید در معرض دید و در نزدیکی راه‌های فرار باشد. این جعبه‌ها می‌توانند در فاصله 120 تا 130 متری از زمین نصب شوند.

تولید جعبه F آتش نشانی چگونه است؟

تولید و ساخت جعبه آتش نشانی باید مطابق با استانداردهای خاصی انجام شود تا در نهایت محصول نهایی بتواند با کیفیت بالا در پروژه‌های مختلف استفاده شود. با پیشرفت تکنولوژی استفاده از روش‌های سنتی کنار رفته‌اند و جای آن‌ها جوشکاری اتوماتیک و با دستگاه آمده تا عملکرد خوبی را در اختیار شما قرار دهد. در حال حاضر برای ساخت این جعبه‌ها از دستگاه‌های برش، پانچ و CNC استفاده می‌شود. در جوشکاری جعبه آتش نشانی باید دقت کرد که حرارت نامتوازن و غیر یکنواخت وجود نداشته باشد و سطح جعبه به صورت اصولی جوشکاری شود. در نهایت جعبه از نظر کیفیت و میزان مقاومت در برابر حرارت بررسی می‌شود تا بتوان شاهد عملکرد مناسب آن هنگام نصب روی دیوار بود.

کوپلینگ فایر باکس؛ انواع، جنس و متریال
مطالعه

استانداردهای فایر باکس

در نظر داشتن استانداردهای مناسب برای جعبه اف آتش نشانی می‌تواند نقش مهمی را در عملکرد این جعبه‌ها ایفا کند و در عین حال محیط را به آن هدف مهم برای استفاده از فایر باکس برساند. از جمله استانداردهای مهم برای فایر باکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعداد جعبه‌های آتش نشانی: به دلیل استفاده از شیلنگ در جعبه آتش نشانی و داشتن طول 30 تا 40 متر، لازم است که تعداد جعبه‌های آتش نشانی به گونه‌ای انتخاب شود که کل ساختمان را تحت پوشش خود قرار دهد.
  • طول شیلنگ: طول شیلنگ نصب شده در جعبه آتش نشانی نباید از 30 متر بیشتر باشد.
  • دیوار محل نصب: در صورتی که از جعبه اف آتش نشانی دیواری استفاده می‌شود، دیوار باید تا جای ممکن محکم باشد و عمق آن نیز حداقل 10 سانتی متر در نظر گرفته شود.
  • ارتفاع نصب: به دلیل نیاز به دسترسی همه افراد با هر قدی به فایر باکس، لازم است که این جعبه‌ها در فاصله 120 تا 130 سانتی متری از زمین نصب شوند.
  • فاصله شیلنگ و قرقره: لازم است که حداقل فاصله شیلنگ و قرقره با دیواره جعبه آتش نشانی 5 سانتی متر در نظر گرفته شود.

جعبه اف آتش نشانی چیست؟ + انواع، مشخصات فنی و استانداردها

چه مواردی را هنگام خرید جعبه اف آتش نشانی باید مد نظر داشت؟

عوامل زیادی می‌توانند روی انتخاب جعبه اف آتش نشانی تاثیرگذار باشند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ضخامت ورق، سایز مورد نیاز، جنس بدنه و موارد این چنینی اشاره کرد. در انتخاب فایرباکس، باید حتما به مقاومت آن در برابر ضربه و فشارهای مکانیکی توجه کرد. ضخامت این جعبه‌ها نیز باید 1 الی 2 میلی متر باشد. سایز جعبه آتش نشانی بر اساس محیطی که قرار است در آن نصب شود باید مورد توجه قرار داده شود.

ایرسمپلینگ چیست و چگونه دود حریق را تشخیص می‌دهد؟ + کاربردها
مطالعه

جنس جعبه‌های آتش نشانی نیز بسیار مهم است. جعبه‌های پلاستیکی یا چوبی مقاومت خوبی در برابر آتش ندارند و مورد تایید سازمان آتش نشانی نیستند. بهترین جنس جعبه از جنس فولاد به ویژه فولاد ضد زنگ است که می‌تواند در برابر خوردگی و اکسید شدن مقاومت بسیار خوبی را از خود نشان دهد. قفل به کار رفته در جعبه اف آتش نشانی نیز می‌تواند اهمیت بسیار زیادی در عملکرد آن داشته باشد و امنیت این وسیله را چندین برابر می‌کند.

قیمت جعبه اف اطفای حریق (آتش نشانی)

قیمت جعبه اف آتش نشانی بر اساس جنس جعبه، قیمت روز فلزات به کار رفته، ابعاد و طرح جعبه محاسبه می‌شود. با توجه به نوسانات دلار و تاثیری که روی قیمت فولاد و فلزات به کار رفته در این جعبه‌ها می‌گذارند، قیمت آن‌ها نیز بسیار تحت تاثیر بازار می‌باشد. باید به مراکز فروش جعبه آتش نشانی مراجعه کنید تا قیمت به روز این تجهیزات اعلام شود.

به سازان سرای مهر آهنگ؛ بهترین مرکز تولید و فروش جعبه اف آتش نشانی

شرکت به سازان سرای مهر آهنگ بهترین شرکت تولید کننده و مرکز فروش جعبه اف آتش نشانی است که محصولات خود را با بهترین کیفیت به بازار عرضه می‌کند. این شرکت تولید کننده جعبه‌های مقاوم در برابر ضربه و رطوبت بوده و کلیه محصولات خود را با استانداردهای آتش نشانی به مشتریان عرضه می‌کند. علاوه بر فایرباکس می‌توانید انواع تجهیزات آتش نشانی مورد نیاز برای افزایش ایمنی و اطفای حریق سریع‌تر را از طریق این مجموعه خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند