راهنمای خرید جعبه آتش نشانی (فایرباکس) + نکات جامع و مهم
راهنمای خرید جعبه آتش نشانی (فایرباکس) + نکات جامع و مهم
دی 15, 1403
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: 7 نکته مهم برای انتخاب ایمن
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: ۷ نکته مهم برای انتخاب ایمن
دی 15, 1403
راهنمای خرید جعبه آتش نشانی (فایرباکس) + نکات جامع و مهم
راهنمای خرید جعبه آتش نشانی (فایرباکس) + نکات جامع و مهم
دی 15, 1403
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: 7 نکته مهم برای انتخاب ایمن
راهنمای خرید سیستم‌های اطفا حریق: ۷ نکته مهم برای انتخاب ایمن
دی 15, 1403

نکات و راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق برای هر نوع فضا

نکات و راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق برای هر نوع فضا

سیستم اعلام حریق، یکی از با ارزش‌ترین اجزای هر کسب و کاری است که برای محافظت از جان، مال و دارایی‌های انسان استفاده می‌شود. این سیستم‌ها در کنار سیستم اطفا حریق نصب می‌شوند و افراد را از وجود یک خطر در محیط آگاه خواهند کرد. راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق به افراد کمک می‌کند تا با توجه به نیاز و اجزای سیستم اعلام حریق، بهترین نوع آن را انتخاب کرده و برای نصب در پروژه‌های مسکونی، تجاری و اداری انتخاب کنند.

انواع سیستم اعلام حریق

انتخاب سیستم‌های اعلام حریق مناسب مستلزم شناخت انواع این سیستم‌ها است. به طور کلی، سیستم‌های اعلام حریق را می‌توان به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:

سیستم‌های اعلام حریق غیر آدرس پذیر

مناسب برای: مکان‌های کوچک، خانه، باغ، ویلا، مغازه و …

در صورتی که نیاز به خرید سیستم اعلام حریق برای فضاهای کوچک همچون دفاتر، رستوران‌ها، اماکن و خانه‌های خود دارید، این نوع سیستم انتخاب خوبی است. سیستم اعلام حریق غیر آدرس پذیر، یک نوع سیستم شامل یک صفحه کنترل است که با طیف وسیعی از دستگاه‌ها مانند آشکارسازهای حرارتی متصل است. می‌توان آن را به آشکارسازهای دود، آشکارسازهای چند سنسوری، ماژول‌های رله، ماژول‌های زنگ و صدا مجهز کرد. هنگامی که این سیستم فعال می‌شود، به طور دقیق نمی‌توان مشخص کرد که در چه منطقه‌ای و در چه محدوده‌ای آتش سوزی رخ داده است. از این رو آن‌ها برای مکان‌های کوچک با متراژ پایین مناسب‌اند.

سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر

مناسب برای: پروژه‌های بزرگ، مجتمع‌های مسکونی، تجاری و اداری

سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر مانند سیستم قبلی از انواع آشکارسازها و دستگاه‌ها تشکیل شده‌اند که همگی به یک صفحه کنترل مرکزی متصل هستند. با این حال، تفاوت این نوع سیستم در این است که هر دستگاه مکان یا آدرس خاص خود را دارد. این بدان معنی است که آشکارساز دقیقی که فعال شده است را می‌توان فورا شناسایی کرد. به همین دلیل، سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر برای ساختمان‌ها و مکان‌های بزرگ‌تر که در یک منطقه وسیع پراکنده شده‌اند، مناسب هستند و به افراد امکان مشاهده محل دقیق آتش سوزی را می‌دهند.

سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر می‌توانند طیف وسیعی از مزایا را نسبت به سیستم‌های غیر آدرس پذیر ارائه کنند. کاهش مواد هشدارهای اشتباه، قابلیت اطمینان بیشتر، تشخیص سریع‌تر محل آتش سوزی و کنترل بیشتر برای برنامه ریزی اطفای حریق، از جمله این مزایا هستند. سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر همچنین مزایای نظارت فردی برای عیوب را ارائه می‌دهند که حفظ و نگهداری سیستم را بسیار ساده‌تر می‌کند. هنگامی که مشکلی در هر یک از دستگاه‌ها وجود دارد، کنترل پنل مرکزی محل قرارگیری آن مشکل را نشان می‌دهد، بنابراین به سرعت آن را برطرف می‌کند.

سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم‌های اعلام حریق بی سیم

مناسب برای: مکان‌های بدون امکان سیم کشی، مکان‌های تاریخی و قدیمی و یا مکان‌های موقت

سیستم اعلام حریق معمولی یک سیستم جداگانه اعلام حریق را تشکیل می‌دهد که معمولا با استفاده از کابل مقاوم در برابر آتش به صفحه کنترل متصل می‌شود. با این حال گاهی اوقات کابل کشی مطلوب نیست و یا به سادگی نمی‌توان آن را انجام داد. به طور مثال، در مورد ساختمان‌های قدیمی و تاریخی نمی‌توان از این سیستم‌ها استفاده نمود. سیستم‌های اعلام حریق بی سیم به عنوان یک راه حل هوشمندانه شناخته می‌شوند که می‌توانند جایگزین بسیاری از سیستم‌های اعلام حریق همراه با سیم باشند. این سیستم‌ها با عملکرد فنی پیشرفته‌ای در دسترس‌اند که با استانداردهای مختلف ایمنی مطابقت دارند.

این نوع سیستم به گونه‌ای طراحی شده که عمر باتری طولانی را برای اطمینان نهایی ارائه می‌کند و می‌تواند از طریق امواج رادیویی به هم متصل شود. پانل کنترل مانند سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر سیمی قابل برنامه ریزی است و آن را برای ساختمان‌های بزرگ و در واقع مکان‌هایی با هر اندازه مناسب می‌کند. یک سیستم اعلام حریق فقط به اندازه اجزای آن موثر است.

راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق

اطمینان از انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب یک مسئولیت کلیدی بر عهده مسئول تعیین شده ساختمان است. علاوه بر سیستم اعلام حریق، باید به پاسخ هشدار، مسیر فرار، روشنایی اضطراری و خروجی، آبپاش‌ها و درهای آتش نشانی نیز توجه شود. سیستم اعلام حریقی که انتخاب می‌کنید به محل پروژه شما بستگی دارد. مطابق با قوانین جدید همه ساختمان‌ها باید به سیستم اعلام حریق مجهز شوند. بدین معنا که اگر آتش سوزی به وجود می‌آید، باید راهی وجود داشته باشد که بتوان با آن آتش را شناسایی و به افراد حاضر در محیط هشدار داد. نکاتی برای راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق وجود دارند که باید به آن‌ها توجه کنید.

توجه به نوع آشکارسازها

اکثر آشکارسازهایی که برای سیستم اعلام حریق استفاده می‌شوند، قادر به تشخیص دود هستند. با این حال سه نوع اصلی این آشکارسازها شامل:

  • آشکارسازهای دود: این یک زیر شاخه است که بیشتر به دو گزینه تقسیم می‌شود: یونیزاسیون و فوتوالکتریک. آشکارسازهای دود یونیزاسیون برای تشخیص شعله‌های آتش طراحی شده است. یکی از رایج ترین آنها، در آشپزخانه‌ها، ساختمان‌های اداری و انواع بی پایان مکان‌های دیگر یافت می‌شود. آشکارساز فوتوالکتریک با استفاده از نور منعکس شده، می‌تواند دود موجود در هوا را که از فواصل دور سرچشمه می‌گیرد که معمولا نتیجه آتش سوزی است را در بربگیرد.
  • آشکارسازهای حرارتی: برخلاف آشکارسازهای دود، آشکارسازهای حرارتی یک دستگاه هشدار اولیه نیستند. آن‌ها عمدتا برای محافظت از اموال فیزیکی و کالاهای ذخیره شده طراحی شده‌اند. آشکارسازهای حرارتی که معمولاً در مکان‌های تاریخی، انبارها و مکان‌هایی یافت می‌شوند که حضور مداوم انسان ندارند، نمی‌توانند در مکان‌هایی که در معرض حرارت قرار دارند، استفاده شوند.
  • آشکارسازهای شعله: با استفاده از فناوری مادون قرمز و فرابنفش کار می‌کنند. این آشکارسازها در مقیاس بزرگ و انفجاری کار می‌کنند. آن‌ها طراحی شده‌اند تا به عنوان یک لایه اضافی از محافظت در برابر خطر برای کاربردهای صنعتی مانند مواردی که در سکوهای نفتی و پالایشگاه‌ها یا در ساخت هوافضا یافت می‌شوند، استفاده کنند. اغلب به نور خورشید و حتی شعله‌های جوشکاری حساس هستند، موقعیت و استفاده از آنها باید دقیق باشد، با نصبی که نیاز به یک نقطه دید بدون مانع از منطقه تحت نظارت دارند.

توجه به نوع آشکارسازها

بررسی نقش سیستم‌های اسپرینکلر در اطفای حریق

یکی از اجزای سیستم اطفای حریق که نقش بسیار مهمی را در خاموش کردن آتش دارد، سیستم اسپرینکلر است. باید به عنوان مهم‌ترین نکته راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق به نوع این سیستم توجه کنید تا از مرگ و خسارت های مالی جلوگیری شود. اسپرینکرها دارای تنوع بالایی‌اند و باید بسته به نیاز و محل‌های احتمالی حریق از هر یک از آن‌ها استفاده نمود:

  • اسپرینکلرهای پایین زن
  • اسپرینکلرهای بالا زن
  • اسپرینکلرهای کنارزن
  • اسپرینکلرهای واکنش سریع
  • اسپرینکلرهای مخفی

مطابقت با استانداردها و قوانین آتش نشانی

هنگام انتخاب و خرید سیستم‌های اعلام حریق باید حتما به استانداردها و قوانین آتش نشانی، استاندارد ISO و سه استاندارد زیر توجه داشت تا بتوان بهترین نوع سیستم اعلام حریق را در محل نصب کرد. بررسی نیازهای محل به سیستم اعلام حریق نیز موضوع مهمی است که باید به آن توجه نمود.

  • استاندارد NFPA72
  • استاندارد BS5839
  • استاندارد NFPA72

به سازان سرای مهر آهنگ؛ فروش تجهیزات اعلام حریق

خرید سیستم‌های اعلام حریق از شرکت‌های معتبر با کادر فنی متخصص و خدمات پشتیبانی، بهترین اقدامی است که می‌توانید انجام دهید. شرکت به سازان سرای مهر آهنگ بهترین خدمات را در راستای راهنمای خرید سیستم‌های اعلام حریق به شما ارائه می‌کند و می‌توانید برای خرید هر یک از اجزا و انواع سیستم اعلام حریق گلوبال فایر از این شرکت کمک بگیرید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره قبل از خرید هر یک از این تجهیزات، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند