جستجو
Close this search box.

جستجو
Close this search box.
آموزش اطفا حریق با کپسول آتش نشانی؛ چگونه آتش را خاموش کنیم؟
آموزش اطفا حریق با کپسول آتش نشانی؛ چگونه آتش را خاموش کنیم؟
شهریور 26, 1403
آموزش اعلام حریق ساختمان + نحوه کار و طراحی و زون بندی آن
آموزش اعلام حریق ساختمان + نحوه کار و طراحی و زون بندی آن
شهریور 26, 1403
آموزش اطفا حریق با کپسول آتش نشانی؛ چگونه آتش را خاموش کنیم؟
آموزش اطفا حریق با کپسول آتش نشانی؛ چگونه آتش را خاموش کنیم؟
شهریور 26, 1403
آموزش اعلام حریق ساختمان + نحوه کار و طراحی و زون بندی آن
آموزش اعلام حریق ساختمان + نحوه کار و طراحی و زون بندی آن
شهریور 26, 1403

استاندارد و ضوابط تعیین ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف ساختمان

استاندارد و ضوابط تعیین ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف ساختمان

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید در هنگام نصب تجهیزات آتش نشانی در ساختمان مورد نظر به آن توجه داشته باشید، مکان نصب است. مکان نصب جعبه‌های آتش نشانی می‌تواند از نظر ارتفاع، محل قرارگیری و همچنین فاصله میان هر یک از این جعبه‌های آتش نشانی مورد توجه قرار گیرد. یکی از مهم‌ترین مواردی که باید هنگام نصب فایر باکس به آن توجه داشته باشید، ارتفاع نصب است. ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف باید حتما با توجه به استانداردهای آتش نشانی مورد توجه و بررسی قرار گیرد. با توجه به ابهاماتی که در مورد بهترین ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف وجود دارد، در ادامه مقاله قصد داریم شما را با نحوه انتخاب بهترین ارتفاع جهت نصب این جعبه‌ها آشنا کنیم.

ارتفاع نصب جعبه آتش نشانی چه اهمیتی دارد؟

رویکرد چند ساله اخیر سازمان آتش نشانی، آموزش به تمامی مردم برای اطفای حریق در موقعیت‌های خاص بوده است. اطفای حریق دستی، با کمک کپسول آتش نشانی در محیط مورد نظر انجام می‌شود و در صورت نیاز به اطفای حریق از سوی آتش نشانی نیز می‌توان از شیلنگ‌های مخصوص برای خارج کردن مواد اطفای حریق و خاموش کردن آتش استفاده کرد. تمامی این تجهیزات باید در یک جعبه مناسب و ایمن برای جلوگیری از هر گونه خطر نصب شوند تا از سرقت و آسیب دیدگی آن‌ها جلوگیری شود. جعبه آتش نشانی نیز به همین منظور در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس طبیعتا، محل نصب فایر باکس می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.

ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف یکی از مهم‌ترین مشخصه‌هایی است که باید در هنگام نصب جعبه آتش نشانی به آن توجه داشته باشید. دلیل اهمیت ارتفاع نصب جعبه‌های آتش نشانی به نیاز به دسترسی مناسب به تجهیزات داخل این جعبه‌های آتش نشانی باز می‌گردد. در واقع زمانی می‌توان اطفای آتش را به درستی انجام داد که تمامی تجهیزات داخل جعبه‌های آتش نشانی به راحتی توسط همه افراد قابل استفاده باشند. اگر ارتفاع نصب این جعبه‌ها بسیار بالا باشد، عملا امکان دسترسی به تجهیزات برای افراد قد کوتاه وجود ندارد و اگر هم ارتفاع بسیار پایین باشد، خطر برخورد و آسیب دیدن این جعبه‌ها و تجهیزات داخل آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

ارتفاع نصب جعبه آتش نشانی چه اهمیتی دارد؟

بهترین ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف

در حال حاضر، استاندارد مشخصی از سوی سازمان آتش نشانی برای نصب جعبه آتش نشانی وجود ندارد و هر آن چیزی که گفته می‌شود بر اساس تجربیات و استانداردهای نصب سایر تجهیزات اطفا حریق در فایر باکس است. جعبه‌های آتش نشانی از نظر نحوه نصب به دو دسته روکار و توکار تقسیم بندی می‌شوند. زمانی که نیاز به نصب جعبه‌های آتش نشانی به صورت توکار دارید، حساسیت نصب به حداقل می‌رسد و حتی می‌توان این جعبه‌ها را در ارتفاعات پایین‌تر نیز نصب نمود؛ اما اگر نیاز به نصب جعبه آتش نشانی به صورت روکار باشد، بهتر است که ارتفاع را بالاتر در نظر گرفت تا خطر برخورد با آن برای کودکان به حداقل برسد.

بهترین ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف می‌تواند 110 تا 150 سانتی متر باشد. به توصیه برخی از کارشناسان، بهتر است که ارتفاع جعبه آتش نشانی توکار از کف کمتر در نظر گرفته شود و در حدود 110 تا 130 سانتی متر باشد؛ اما اگر نیاز به نصب جعبه آتش نشانی به صورت روکار را دارید، باید این جعبه‌ها را در ارتفاعات بالاتر نصب کنید تا خطر برخورد با سرد به حداقل برسد.

  • ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف از نظر مرکز قرقره

در صورتی که شیلنگ قرقره‌ای در جعبه آتش نشانی قرار داده شده باشد، لازم است که حتما ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف به گونه‌ای در نظر گرفته شود که استاندارد نصب آن نیز رعایت شود. طبق ضوابط آتش نشانی لازم است که فاصله مرکز قرقره‌ای که در فایر باکس قرار گرفته است، بین 130 تا 140 متر باشد. بنابراین، می‌بایست جعبه آتش نشانی به گونه‌ای در محل مورد نظر نصب شود که ارتفاع مرکز قرقره به درستی حفظ شود. حال این موضوع به محل قرارگیری قرقره نیز بستگی دارد. با این حال باید حتما فرد نصب کننده فایر باکس به ارتفاع دقیق قرقره توجه داشته باشد.

  • ارتفاع جعبه آتش نشانی از نظر کپسول آتش نشانی

یکی دیگر از نکات مهم برای انتخاب ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف، توجه به کپسول آتش نشانی و ارتفاع استاندارد برای نصب آن است. چرا که در بسیاری از جعبه‌های آتش نشانی، کپسول‌های اطفای حریق به کار می‌روند. دقت کنید که ارتفاع کپسول‌های آتش نشانی بر اساس وزن آن‌ها تعیین می‌شود. اگر وزن کپسول کمتر از 18 کیلوگرم باشد، لازم است که حداکثر ارتفاع نازل کپسول از زمین 1.5 متر باشد. حال اگر کپسول آتش نشانی دارای وزن کمتر از 18 کیلوگرم باشد، باید حداکثر ارتفاع نازل کپسول از زمین 1 متر در نظر گرفته شود. بسته به وزن کپسول اطفای حریق نصب شده در جعبه‌های آتش نشانی، لازم است که ارتفاع جعبه نیز مشخص شود. در واقع در ابتدا باید تعیین شود که کپسول می‌بایست در چه ارتفاعی قرار بگیرد و پس از آن محل نصب جعبه را نیز مشخص کرد.

بهترین ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف

نکات مهم برای نصب جعبه آتش نشانی

به غیر از اینکه ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف اهمیت بسیار زیادی دارد، لازم است که به محل نصب این جعبه‌ها نیز توجه داشته باشید که در ادامه به نکات مهم آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • فاصله میان جعبه‌های آتش نشانی از یکدیگر باید حداکثر 30 سانتی متر باشد تا امکان دسترسی به هر یک از آن‌ها فراهم شود.
  • محل نصب جعبه آتش نشانی باید در نزدیکی محل رفت و آمد باشد، نه محل‌هایی که رفت و آمدی وجود ندارند.
  • درب جعبه‌های آتش نشانی باید به طور کامل و بدون هیچ محدودیتی باز شوند تا امکان استفاده از تجهیزات داخلی ان‌ها وجود داشته باشد.
  • جعبه آتش نشانی باید جایی نصب شود که حداقل 170 درجه امکان باز شدن درب وجود داشته باشد.
  • جعبه باید به گونه‌ای نصب شود که کل شیلنگ به راحتی از جعبه بیرون بیاید.

به سازان سرای مهر آهنگ؛ بهترین تولید کننده جعبه آتش نشانی

توجه به ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف و در نظر گرفتن جزئیات آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به غیر از این موضوع، باید مطمئن شوید که این جعبه‌های آتش نشانی دارای کیفیت بالایی هستند و سپس آن‌ها را با بهترین قیمت سفارش دهید. به سازان سرای مهر آهنگ به عنوان تولید کننده این جعبه‌ها، آن‌ها را با قیمت مناسب و تولیدی به مشتریان عرضه می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند