تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه
تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه
فروردین 27, 1404
تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه
تعیین ارتفاع نصب بیم دتکتور و نکات اصولی برای تنظیم دستگاه
فروردین 27, 1404

فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن

سیستم اعلام حریق همانطور که از نامش مشخص است از تجهیزاتی تشکیل شده که در کنار هم قرار می‌گیرند تا به محض تشخیص حریق به واسطه سنسور دود و حرارت و بیم دتکتور، حریق را به افراد حاضر در محیط اعلام کنند. فلاشر اعلام حریق به عنوان یکی از قطعات باکیفیت قابل استفاده در سیستم اعلام حریق است که با ایجاد جلوه بصری و پخش نور در محیط افراد را از وجود حریق و خطر آگاه می‌کند. این فلاشرها دارای تنوع بالایی از نظر افکت نوری، اندازه و ساختار است که بسته به نیاز می‌توان از آن استفاده نمود.

فلاشر اعلام حریق چیست؟

فلاشر اعلام حریق یکی از انواع تجهیزات سیستم اعلام حریق است که نقش حیاتی را برای تشخیص حریق به موقع ایفا می‌کند. این وسیله با استفاده از نور چشمک زن افراد حاضر در محیط را از وقوع آتش سوزی آگاه می‌کند. این دستگاه معمولا همراه با آژیر استفاده می‌شود و در مکان‌هایی همچون راهروها، راه پله‌ها، خروجی‌های اضطراری و مکان‌هایی که نیاز به ترک سریع دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سیستم هشداردهنده برای افراد ناشنوا و یا افرادی که در محیط‌های پر سر و صدا کار می‌کنند، می‌تواند بسیار مفید باشد. به خصوص اگر آن را در مکانی نصب کرد که افراد را ملزم به ترک سریع ساختمان کند.

فلاشر در سیستم اعلام حریق چگونه کار می‌کند؟

فلاشر اعلام حریق یک دستگاه الکتریکی است که با ترکیب سایر تجهیزات در سیستم اعلام حریق استفاده می‌شود. برای دستیابی به بهترین عملکرد عمدتا از منبع نوری بسیار قوی مانند LED برای آن استفاده می‌شود که امکان روشن و خاموش شدن آن با یک فرکانس مشخص وجود دارد.  این نوع فلاشر در واقع یک دستگاه الکتریکی است که با دریافت سیگنال از پنل مرکزی سیستم اعلام حریق، شروع به چشمک زدن‌های سریع یا حرکت می‌کند.

شیلنگ جعبه آتش نشانی برزنتی؛ مشخصات فنی و ویژگی ها
مطالعه

زمانی که دتکتورها حریق را تشخیص می‌دهند، سیگنالی را به پنل مرکزی ارسال می‌کنند که نشان می‌دهد در محیط حریق وجود دارد. پس از پردازش سیگنال توسط پنل مرکزی، فلاشرها از آن دستور می‌گیرند و شروع به کار کردن می‌کنند. پس از پایان حریق و یا رفع خطر نیز مجددا فلاشرها با فرمان پنل مرکزی خاموش می‌شوند.

فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن

کاربردهای فلاشر اعلام حریق

فلاشرهای اعلام حریق را می‌توان به عنوان یکی از عناصر حیاتی و پرکاربرد در سیستم اعلام حریق شناخت. این فلاشرها با ایجاد جلوه بصری و هشدار اعلام حریق، می‌توانند برای محافظت از جان و مال انسان‌ها مفید باشند. این دستگاه‌ها با تولید چراغ چشمک زن و نور، به خوبی توجه افراد حاضر در محیط را جلب می‌کنند. اگرچه نصب آن‌ها در هر محیطی مفید است، اما در ادامه به مهم‌ترین کاربردها و اهداف استفاده از این فلاشرها اشاره می‌کنیم.

  • هشداردهی حریق برای افراد ناشنوا و کم شنوا: فلاشرهای اعلام حریق می‌توانند برای محیط‌هایی که افراد ناشنوا و کم شنوا حضور دارند، مفید باشد. بنابراین، در محیط‌هایی که این افراد حضور دارند باید در کنار آژیر اعلام حریق، از فلاشر نیز استفاده شود.
  • اطلاع رسانی حریق در محیط‌های پر سر و صدا: در محیط‌های پر سر و صدا مانند کارخانه‌های تولیدی و کارگاه‌ها، عملا نمی‌توان صدای آژیر اعلام حریق را درک کرد. فلاشر اعلام حریق به دلیل پخش نور می‌تواند بهتر و موثرتر از آژیر صوتی عمل کند.
  • افزایش آگاهی در مورد حریق: فلاشرهای اعلام حریق می‌توانند آگاهی عمومی افراد را در مورد حریق افزایش دهند. بنابراین، هر زمانی که حریق به وجود بیاید، این فلاشرها بهترین علامت هشداردهنده را به وجود می‌آورند.
  • راهنمایی برای خروج افراد: معمولا فلاشرهای اعلام حریق را جایی نصب می‌کنند که محل خروج اضطراری است. در این صورت توجه افراد به این محل جلب شده و سریع‌تر محیط را ترک می‌کنند.
شیر هیدرانت آتش نشانی؛ انواع، ویژگی‌ها و مقررات نصب
مطالعه

انواع افکت‌های نوری فلاشر در سیستم اعلام حریق

یکی از مهم‌ترین اهداف برای استفاده از فلاشر اعلام حریق این است که افکت‌های نوری مناسبی برای آن در نظر گرفته شود تا هنگام فعال شدن بتواند افراد حاضر در محیط را از وجود حریق آگاه کند. مطابق با قوانین اگر از افکت چشم زن استفاده شود نباید تعداد چشمک‌های آن از 2 هرتز در ثانیه بیشتر باشد. نور فلاشرها نیز مطابق با استاندارد می‌تواند بین 15 تا 177 کندلا باشد. در حالت کلی افکت‌های نوری این فلاشرها شامل موارد زیر هستند.

  • فلاشر با نور ثابت
  • فلاشر با نور گردان
  • فلاشر با نور چشمک زن

فلاشرهای نور ثابت به دلیل اینکه توجه کمتری را جلب می کنند در مقایسه با فلاشرهای نور گردان و چشمک زن کمتر محبوب هستند.

فلاشر اعلام حریق چیست؟ + کاربردها، انواع و نحوه عملکرد آن

آژیر فلاشر اعلام حریق چه تفاوتی با فلاشر دارد؟

آژیر فلاشر اعلام حریق به عنوان یکی از انواع فلاشرهای موجود در بازار شناخته می‌شود که از ترکیب آژیر و فلاشر برای اطلاع رسانی حریق استفاده می‌کند. در واقع در شرایطی که نیاز به استفاده از هشدار بصری و صوتی همزمان در سیستم اعلام حریق باشد، می‌توان از آژیر فلاشر اعلام حریق استفاده کرد. این محصولات ضمن اینکه امکان پخش نور را در محیط فراهم می‌کنند، صدای زیادی را نیز در محیط منتشر می‌کنند تا افراد بتوانند آن را بشناسند. نصب این هشداردهنده باعث می‌شود تا هم افراد ناشنوا و هم افراد نابینا بتوانند از ویژگی‌های این فلاشر بهره بگیرند.

محل نصب فلاشر برای اعلام حریق

اعلام حریق سریع و صحیح می‌تواند تاثیر زیادی روی جلوگیری از خطرات آتش سوزی در یک محیط داشته باشد. فلاشر اعلام حریق را می‌توان روی سقف یا روی دیوار نصب نمود. برای نصب فلاشرها روی سقف محدودیتی وجود ندارد، اما بهترین محل نصب آن‌ها در نزدیکی محل خروج، درب‌های اتاق و راهروهاست تا افراد را به محل خروج هدایت کنند. در صورت نیاز به نصب فلاشر به صورت دیواری باید حتما دقت شود که فلاشر در فاصله 2 تا 2.5 متری از زمین نصب گردد. محل نصب این فلاشرها در راه پله‌ها، پاگرد، بالای دیوار اتاق، راهروها و … می‌باشد.

گاز FM200 یک ماده خاموش‌کننده حریق
مطالعه

خرید تجهیزات اعلام حریق از به سازان سرای مهر آهنگ

فلاشر اعلام حریق تنها یکی از اجزای سیستم اعلام حریق در ساختمان‌ها محسوب می‌شود. باید از تجهیزات دیگری از جمله دتکتورها، رله‌ها، آژیرها و … نیز استفاده شود. شرکت به سازان سرای مهر آهنگ با سال‌ها تخصص و تجربه و بهره‌گیری از نیروهای باتجربه توانسته تجهیزات اعلام حریق را با قیمت مناسب به مشتریان عرضه کند. برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تجهیزات با تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند