انواع دستگاه تنفسی آتش نشانی و اجزای آن + کاربردهای آن ها
انواع دستگاه تنفسی آتش نشانی و اجزای آن + کاربردهای آن ها
دی 26, 1403
ضوابط آتش نشانی پارکینگ: از طراحی تا سیستم اعلام و اطفا حریق
ضوابط آتش نشانی پارکینگ: از طراحی تا سیستم اعلام و اطفا حریق
دی 27, 1403
انواع دستگاه تنفسی آتش نشانی و اجزای آن + کاربردهای آن ها
انواع دستگاه تنفسی آتش نشانی و اجزای آن + کاربردهای آن ها
دی 26, 1403
ضوابط آتش نشانی پارکینگ: از طراحی تا سیستم اعلام و اطفا حریق
ضوابط آتش نشانی پارکینگ: از طراحی تا سیستم اعلام و اطفا حریق
دی 27, 1403

معرفی انواع تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی: کدام ضروری هستند؟

معرفی انواع تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی: کدام ضروری هستند؟

جعبه آتش نشانی به عنوان یک باکس مهم در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری شناخته می‌شود که دربرگیرنده تجهیزات اطفای حریق با بهترین عملکرد می‌باشد. در زمانی که سیستم اعلام حریق فعال می‌شود، لازم است که آتش نشانان و افراد حاضر در محیط با دسترسی به تجهیزات داخل باکس آتش نشانی مانند کپسول، اطفای حریق را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهند. معرفی انواع تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی برای آن دسته از افرادی که نیاز به خرید این تجهیزات و تجهیز کردن جعبه‌های آتش نشانی را دارند، مهم است. در ادامه مقاله قصد داریم کلیه تجهیزات و قطعاتی که باید در داخل جعبه آتش نشانی استفاده شوند را به شما توضیح دهیم.

معرفی انواع تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی

فایرباکس به عنوان یکی از تجهیزات ضروری برای نصب در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری شناخته می‌شود که محل مشخصی برای قرار دادن تجهیزات اطفای حریق است. از آنجایی که دسترسی به این تجهیزات هنگام اطفای حریق بسیار حائز اهمیت است، لازم است که کلیه تجهیزات مورد نیاز و اولیه برای اطفای حریق در جعبه‌های آتش نشانی وجود داشته باشند. از جمله مهم‌ترین این تجهیزات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

کپسول آتش نشانی

مهم‌ترین وسیله‌ای که در جعبه آتش نشانی استفاده می‌شود، کپسول است. اگرچه امکان نصب کپسول‌های آتش نشانی در فضای بیرون فایر باکس هم وجود دارد، اما در صورت نیاز و ترجیحات محیط می‌توان برای امنیت بیشتر آن‌ها را در جعبه قرار داد. در صورت قرار دادن کپسول آتش نشانی درون فایر باکس باید نحوه کاربرد و آموزش استفاده از آن نیز قرار داده شود. همچنین لازم است که ارتفاع فایر باکس مطابق با دستورالعمل و استاندارد نصب کپسول آتش نشانی انتخاب شود تا همه افراد با هر قد و سنی امکان دسترسی به کپسول را داشته باشند. شارژ دوره‌ای کپسول‌های آتش نشانی نیز موضوع مهمی است که حتما باید با دقت بالایی به آن توجه داشت.

کپسول آتش نشانی

شیلنگ و قرقره آتش نشانی

به منظور اطفای حریق سریع نیاز به استفاده از شیلنگ و قرقره آتش نشانی است. این تجهیزات درون فایر باکس قرار می‌گیرند و هر کدام کاربردهای خاصی را در آتش سوزی به همراه خواهند داشت. شیلنگ‌های آتش نشانی به دو دو صورت هورزیلی و برزنتی در جعبه قرار می‌گیرند. شیلنگ‌های هورزیلی با جنس پلاستیک هستند و شیلنگ‌های برزنتی با جنس برزنت. برخلاف کپسول آتش نشانی که امکان عدم نصب آن در داخل جعبه آتش نشانی وجود دارد، لازم است که شیلنگ و قرقره آتش نشانی را حتما در آن نصب نمود. انتخاب نوع شیلنگ و قرقره موضوع مهمی است که باید با توجه به شرایط محیط به آن توجه داشت.

جنس و نوع شیلنگ و قرقره پلاستیکی یا هورزیلی بسیار ساده استفاده می‌شود و می‌تواند برای آبرسانی هنگام اطفای حریق بدون نیاز به آموزش خاصی استفاده شود. علاوه بر این باید توجه داشت که قیمت شیلنگ و قرقره ریلی نسبت به برزنتی بالاتر بوده و همین موضوع باعث افزایش طول عمر آن‌ها شده است.

شیر و کوپلینگ

شیر و کوپلینگ جعبه آتش نشانی از جمله تجهیزات ضروری در جعبه آتش نشانی محسوب می‌شوند که درون آن‌ها قرقره و شیلنگ برزنتی قرار داده می‌شود. تجهیزات داخل شیر و کوپلینگ فقط در جعبه آتش نشانی که در آن‌ها از قرقره و شیلنگ برزنتی استفاده شده، استفاده می‌شود. نحوه استفاده از این تجهیزات بدین صورت است که شیلنگ با استفاده از کوپلینگ به شیر آتش نشانی متصل می‌شود و شیر آتش را باز می‌کند تا آب به شیلنگ مربوطه متصل شود. توصیه می‌شود که قبل از باز کردن شیر، شیلنگ برزنتی را به طور کامل باز کرده باشید و برای استفاده از شیلنگ‌های تاشونده امکان باز کردن آن‌ها تا نیمه وجود ندارد و باید این موضوع به افرادی که نیاز به استفاده از این تجهیزات دارند، توضیح داده شود.

سایر تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی

تجهیزات معرفی شده در جعبه آتش نشانی شامل کپسول، شیلنگ و شیر و کوپلینگ هستند که ضرورت وجود آن‌ها بسیار احساس می‌شود. در کنار این تجهیزات، ممکن است نیاز به استفاده از تجهیزات دیگری نیز در داخل جعبه آتش نشانی باشد که معمولا تجهیزات متفرقه هستند و وجود آن‌ها ضرورتی نخواهد داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تبر آتش نشانی: در بعضی از شرایط نیاز به شکستن درب‌ها، شیشه‌ها و فضاهای مختلف برای نجات جان خودتان و افراد حاضر دارید. تبرهای آتش نشانی می‌توانند برای شکستن درب‌ها و شیشه‌ها در زمانی که در محیط گیر افتاده‌اید، استفاده شوند. در بعضی از جعبه‌های آتش نشانی، تبرهای فلزی نیز به کار رفته‌اند تا دسترسی به آن‌ها ساده‌تر شود.
  • ماسک‌های تنفسی: در بعضی از شرایط که گازهای سمی در محیط وجود دارند، اطفای حریق بدون ماسک‌های تنفسی امکان پذیر نیست. از این جهت در تجهیزات داخل جعبه‌های آتش نشانی، ماسک‌های تنفسی نیز وجود دارند که در محیط‌های دود آلود می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
  • دستکش و پوشاک ایمنی: هنگام آتش سوزی سوختن دست و پوست بدون پوشش بسیار متداول است. به خصوص اگر افراد نیاز به جابجایی کپسول‌های گاز آتش گرفته و تجهیزات مشابه داشته باشند. دستکش و پوشاک ایمنی نیز در جعبه‌های آتش نشانی استفاده می‌شوند که می‌توانند از پوست دست‌ها و حرارت ایجاد شده هنگام آتش سوزی جلوگیری کنند.
  • چراغ قوه و تجهیزات روشنایی: متاسفانه قطع شدن برق هنگام آتش سوزی فرآیند نجات را سخت‌تر می‌کند. لوازم روشنایی داخل جعبه‌های آتش نشانی برای روشن کردن فضا در شرایط کم نور و شبانه ضروری هستند و توصیه می‌شود که حتما به صورت ایمن از آن‌ها استفاده کنید.
  • نقشه و راهنما: در شرایطی که نیاز به دسترسی به بخش‌های مختلف ساختمان باشد و یا حتی برای استفاده از تجهیزات راهنمای تخصصی مورد نیاز باشد، می‌توان از تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی استفاده کرد. این تجهیزات نه تنها برای آتش نشانان، بلکه برای کارکنان امنیتی و معمولی ساختمان‌ها نیز ضروری باشند.

سایر تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی

تفاوت تجهیزات داخل جعبه‌های آتش نشانی

با معرفی انواع تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی احتمالا برای بسیاری از افراد این ابهام ایجاد شده که در همه فایرباکس‌های نصب شده در ساختمان‌های مختلف، این تجهیزات وجود دارند یا خیر؟ به طور کلی، بسته به کاربری محیط، سایز فایر باکس انتخاب شده و نیاز محیط، تجهیزات داخل جعبه‌های آتش نشانی نیز با یکدیگر متفاوت‌اند. نوع کپسول آتش نشانی انتخاب شده، سیستم‌های آبرسانی جعبه آتش نشانی، تجهیزاتی همچون تبر و … بسته به نوع جعبه و سایز آن متفاوت انتخاب می‌شوند.

ضمن اینکه نوع کپسول آتش نشانی انتخاب شده برای نصب در جعبه آتش نشانی باید بر اساس حریق احتمالی در محیط باشد. حتی در بعضی از شرایط نیاز به نصب دو کپسول آتش نشانی به صورت همزمان در این جعبه‌ها است. انتخاب شیلنگ و طول آن و در نظر گرفتن سایر تجهیزات داخل جعبه با توجه به نیازهای محیط انجام خواهد شد. ضمن اینکه با کمک از کارشناسان می‌توان بهترین تجهیزات را برای نصب در جعبه‌های آتش نشانی انتخاب کرد.

به سازان سرای مهر آهنگ؛ مرکز فروش فایر باکس آتش نشانی

با معرفی انواع تجهیزات داخل جعبه آتش نشانی احتمالا متوجه شده‌اید که این تجهیزات اهمیت بسیار زیادی در حوزه‌های مختلف کاری به ویژه در ساختمان‌های بزرگ دارند. به سازان سرای مهر آهنگ، بهترین مرکز فروش تجهیزات آتش نشانی برای نصب در فایر باکس بوده و امکان خرید این محصولات را با استانداردهای به روز آتش نشانی ایران فراهم می‌کند. برای دریافت قیمت و استعلام هزینه خرید عمده فایر باکس کافیست که با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید و در صورت نیاز به صورت اینترنتی قیمت را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند