
نحوه تشخیص کپسول آتش نشانی اصل از تقلبی با ۶ ترفند ساده
تیر 20, 1404استفاده از کپسول آتش نشانی به عنوان یک خاموش کننده مثلث آتش میتواند نقش بسیار مهمی را در اطفای حریق سریع داشته باشد. اما اگر به تاریخ انقضا کپسول آتش نشانی توجه نکنید، احتمال اینکه کپسول به مرور زمان دچار مشکل شده و عملکرد خود را از دست دهد، وجود دارد. توجه به زمان تعویض کپسول آتش نشانی موضوع مهمی است؛ چرا که اگر کپسول کارایی خوبی نداشته باشد حتی در صورت حریق نمیتواند آن را اطفا کند و احتمال بروز خطرات جدی وجود دارد. بنابراین، تفاوتی میان کپسول آتش نشانی پودری یا گازی وجود ندارد، در هر صورت باید در زمان مناسب این کپسولها را تعویض کرد و مجددا استفاده نمود.
زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی
بسته به نوع کپسول آتش نشانی زمان شارژ آن تعیین میشود. که در زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی آن را شارژ نکنید، احتمال اینکه کپسول عملکرد خود را از دست بدهد و به مرور زمان دچار اختلال شود وجود دارد. در واقع زمانی میتوان از کپسول آتش نشانی به صورت صحیح استفاده کرد که در زمان مناسب آن را شارژ نمود. از آنجایی که هر یک از کپسولهای آتش نشانی دارای جزئیات متفاوتی هستند و ترکیبات تشکیل دهنده آنها نیز متفاوت است، زمان مناسب برای شارژ هر یک از آنها متفاوت است که در جدول زیر میتوانید آنها را بررسی کنید.
نوع کپسول آتش نشانی | زمان مناسب شارژ |
کپسول آتش نشانی آبی | هر 6 ماه تا 1 سال یک بار |
کپسول آتش نشانی فومی (آب و کف) | هر 6 ماه تا 1 سال یک بار |
کپسول پودر و گاز (خشک) | هر 6 ماه تا 1 سال یک بار |
کپسول آتش نشانی گازی یا CO2 | هر یک سال یک بار |
کپسول آتش نشانی هالوژن | هر 1 سال تا 2 سال یک بار |
کپسول پودر شیمیایی (تر) | هر 1 سال یک بار |
عوامل موثر روی زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی
شارژ کپسول آتش نشانی تا زمانی که کپسول سالم است و عملکرد مناسب خود را حفظ میکند، بسیار مهم است. بسته به اینکه نوع کپسول آتش نشانی چیست، باید در زمان مناسبی آن را شارژ نمود. علاوه بر این، عوامل زیر میتوانند زمان شارژ کپسولهای آتش نشانی را مشخص کنند.
- عقربه کپسول: در صورتی که کپسول آتش نشانی دارای مانومتر است، باید عقربه آن را بررسی کنید. اگر عقربه در محدوده تعیین شده بود و سایر اجزا مشکلی نداشتند، میتوانید آن را شارژ کنید. در غیر این صورت باید به فکر تعویض کپسول آتش نشانی باشید.
- شرایط آب و هوایی: اگر محل کپسول آتش نشانی بسیار گرم یا سرد باشد یا رطوبت زیادی در محیط وجود داشته باشد، باید به فکر شارژ به موقع کپسولها باشید. معمولا در شرایط آب و هوایی نامناسب کپسولهای آتش نشانی باید زودتر شارژ شوند.
- استفاده از کپسول: حتی اگر یک بار و به اندازه نه چندان زیاد از کپسول آتش نشانی استفاده کنید، لازم است که از طریق نمایندگیهای معتبر کپسول آتش نشانی را شارژ کنید.
تاریخ انقضا کپسول آتش نشانی
یکی از مواردی که باید به غیر از زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی به آن توجه کنید، تاریخ انقضاست. طول عمر کپسولهای آتش نشانی محدود است و باید در زمان مناسب آنها را تعویض کنید. عمر مفید کپسولهای آتش نشانی معمولا بین 10 تا 12 سال است. با این وجود هیچ تضمینی وجود ندارد که یک کپسول آتش نشانی تا 12 سال عملکرد مناسبی داشته باشد.
بنابراین، توصیه میشود تا قبل از فرا رسیدن تاریخ انقضا کپسول آتش نشانی حتما آزمایش فشار کپسول را با کمک آب و سایر مایعات قابل فشرده انجام داد تا در صورت سالم نبودن کپسول و فشار نامناسب، آن را تعویض نمود. با بررسی این ویژگی میتوان از وضعیت دقیق کپسولهای آتش نشانی و سلامت آنها اطمینان حاصل کرد.
نشانههای فرا رسیدن زمان تعویض کپسول آتش نشانی
زمانی میتوان کپسول آتش نشانی را شارژ کرد که کپسول کاملا سالم باشد. اگر کپسول آتش نشانی آسیب دیده باشد، زمان تعویض کپسول آتش نشانی فرا رسیده است و باید آن را فورا تعویض کنید. زیرا حادثه خبر نمیکند و ممکن است در صورت عدم تعویض کپسول، ناگهان با حوادثی مواجه شوید که نیاز به استفاده از کپسول آتش نشانی دارند.
- خوردگی و زنگ زدگی کپسول
یکی از علائم نشان دهنده زمان تعویض کپسول آتش نشانی خوردگی و زنگ زدگی آن است. در صورتی که کپسول آتش نشانی در یک محیط مرطوب قرار بگیرد، میتواند باعث شکستن و از کار افتادن تجهیزات مختلف شود. به همین خاطر در محیطهای مرطوب مهم است که برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی به موقع کپسول را تعویض نمود.
- نتیجه نامناسب تست هیدرواستاتیک
یکی از راهها برای تشخیص زمان تعویض کپسول آتش نشانی، انجام تست هیدرواستاتیک است. این تست برای بررسی یکپارچگی سیلندر انجام میشود. در صورتی که یک کپسول آتش نشانی در این آزمایش رد شود، به هیچ وجه ایمن نبوده و باید تعویض شود.
- پایین آمدن فشار کپسول
اگر کپسول آتش نشانی با مشکل کاهش فشار مواجه شود، نیاز است که آن را به موقع تعویض کنید. معمولا کاهش فشار یا نوسان آن نشان دهنده آسیب به کپسول آتش نشانی و یا وجود سوراخ و درز در آن است که برای رفع آن راهی به غیر از تعویض وجود ندارد.
- آسیب ظاهری کپسول آتش نشانی
آسیب ظاهری یکی از نشانههای زمان تعویض کپسول آتش نشانی است. آسیب دیدن پوسته بیرونی کپسول آتش نشانی یا اینکه شکستن و لق شدن دستههای کپسول، همگی میتوانند نشان دهنده زمان تعویض آن باشند. اگر متوجه فرو رفتن یا آسیبهای مختلف در نازل، شلنگ و … شدید، به موقع کپسول آتش نشانی را تعویض نمایید.
- عدم پیوست برچسب بازرسی
به طور کلی زمانی میتوان از کپسول استفاده کرد که در زمان مناسب بازرسی شده باشد. اگر کپسول آتش نشانی بدون برچسب بازرسی است، باید حتما آن را تعویض نمایید. چون این موضوع میتواند نشان دهنده خرابی کپسول و یا فرا رسیدن زمان تعویض کپسول آتش نشانی باشد.
به سازان سرای مهر آهنگ؛ بهترین مرکز فروش کپسول آتش نشانی
با توجه به زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی مهم است که آن را در زمان مناسب شارژ کنید و پس از گذشت 10 الی 12 سال به فکر تعویض این کپسول باشید. زمان تعویض کپسول آتش نشانی باید از شرکتهای معتبر همچون شرکت به سازان سرای مهر آهنگ برای انتخاب کپسول و جعبه آتش نشانی جهت نصب کپسول در آن کمک بگیرید.