اهمیت و بررسی دقیق درجه کپسول آتش نشانی برای ایمنی بیشتر
آبان 27, 1403نکات و راهنمای خرید سیستمهای اعلام حریق برای هر نوع فضا
دی 15, 1403در گذشته استاندارد خاصی برای نصب کپسول آتش نشانی در مجتمعهای مسکونی، تجاری و اداری در جعبههای مخصوص وجود نداشت. ضمن اینکه تنها راه استفاده از شیلنگ یا تجهیزات مرتبط مانند قرقرههای اطفای حریق، نزدیک کردن ماشین آتش نشانی به محل و انتقال این شیلنگها به داخل ساختمان در حال حریق بود؛ اما امروزه با توجه به پیشرفتها و نیازهای جامعه ایران، امکان خرید جعبه آتش نشانی استاندارد و نصب آن در پروژههای مختلف برای دستیابی به عملکرد مناسب وجود دارد. فایرباکسها دارای تنوع زیادی از نظر ابعاد، جنس و نحوه ساخت و سایر ویژگیهای ظاهری هستند که در ادامه مقاله قصد داریم آنها را به شما معرفی کنیم.
راهنمای خرید جعبه آتش نشانی
جعبه آتش نشانی به عنوان محصولی پرکاربرد جهت قرار دادن تجهیزات مختلف از جمله شیلنگ، کپسول آتش نشانی، قرقره، سرشیلنگ (نازل) و … است. این جعبهها در ابعاد، جنس، شکل ظاهری و مشخصات متفاوتی در بازار موجودند و با شناخت این موارد، قادر به انتخاب بهترین آنها خواهید بود.
اجزای تشکیل دهنده فایرباکس
به عنوان نکته مهم برای خرید جعبه آتش نشانی باید به اجزای تشکیل دهنده نیز اشاره کرد. قبل از اینکه بخواهید ابعاد، شکل ظاهری و حتی جنس جعبه را انتخاب کنید، باید اجزای تشکیل دهنده آن را تعیین کرده و سپس محصول مورد نظر را سفارش دهید. در ادامه به اجزایی که میتوانند در فایر باکسها استفاده شوند اشاره میکنیم.
- کپسول آتش نشانی: کپسول آتش نشانی از یکی از مهمترین تجهیزاتی است که میتوان از آن هنگام وقوع آتش استفاده کرد. استفاده از این ابزار برای جعبههای آتش نشانی کاملا ضروری است.
- شیلنگ آتش نشانی: به عنوان یکی از اجزای مهم در جعبه آتش نشانی میتوان به شیلنگ آتش نشانی اشاره کرد که مجددا حضور آن الزامی است. این شیلنگها در جنس برزنتی و لاستیکی تولید میشوند که هر کدام سایزهای مختلفی دارند.
- قرقره هوزریل: اگر شیلنگ آتش نشانی در فایر باکس به کار رفته باشد، حتما باید از قرقره نیز استفاده کرد. چرا که عملا شیلنگها بدون قرقره قابل استفاده نیستند.
- نازل آتش نشانی: نازل در واقع بخش خروجی سیستم اطفای حریق و شیلنگها است که امکان توزیع آب در سطح بیشتر را فراهم میکنند. این نازلها، در سر شیلنگ نصب میشوند و به پخش کردن جریان سال کمک خواهند کرد.
- شیر آتش نشانی: این نوع شیر در واقع نوعی منبع تغذیه برای شیلنگ آتش نشانی است که حضور آن در جعبه مهم است. بر اساس استانداردهای موجود، این شیرها باید در حالت کمینه حدود 16 بار فشار را تحمل کنند.
ابعاد جعبه آتش نشانی
بر اساس اجزای تشکیل دهنده جعبه آتش نشانی میتوان از ابعاد مشخصی از جعبهها استفاده نمود. در حالت استاندارد، جعبه باید حداقل فضای مورد نیاز برای قرار دادن کپسول آتش نشانی و شیلنگ را داشته باشد. با این حال از آنجایی که این دو وسیله هر کدام دارای ابعاد و تنوع مدل مختلفیاند، میبایست بر اساس استانداردهای آتش نشانی سایز آنها مشخص شود تا بتوان ابعاد فایرباکس را بر اساس آنها تعیین نمود.
شکل ظاهری و ساختار جعبه
شکل ظاهری و ساختار جعبه عامل مهمی برای خرید آن محسوب میشود. جعبههای آتش نشانی از نظر ساختار به چندین گروه مختلف تقسیم میشوند که میبایست بر اساس اجزای تشکیل دهنده مورد نیاز و همچنین ابعاد فضایی که باید فایرباکسها را نصب کرد، از این محصولات استفاده نمود.
- جعبه آتش نشانی تک درب: جعبه آتش نشانی تک درب، نوعی جعبه آتش نشانی با امکان قرار دادن شیلنگ، کپسول آتش نشانی و سایر اجزای است که میتوان آن را به عنوان کوچکترین سایز جعبهها با ویژگیهای ساده شناخت. در صورتی که نیاز به قرار دادن وسایل کوچک باشد، این نوع جعبه انتخاب عالی است.
- جعبه آتش نشانی دو درب: در صورتی که ابعاد جعبه بزرگ باشد، میتوان درب آن را به دو بخش تقسیم بندی کرد. در این صورت امکان استفاده از یک درب در سمت راست و یک درب در سمت چپ وجود دارد. این موضوع دسترسی به تجهیزات داخل جعبههای آتش نشانی را سادهتر میکند.
- جعبه آتش نشانی دو بخش (دوطبقه): این نوع جعبه آتش نشانی برای شرایطی که نیاز به قرار دادن مجزای شیلنگ و کپسول آتش نشانی است، استفاده میشود. در شرایطی که تعداد وسایل و وزن آنها بالا باشد، میتوان از این نوع جعبه استفاده کرد. جعبههای آتش نشانی دو بخشی یا به صورت دو طبقه یا به صورت دو بخشی در کنار یکدیگر ساخته شدهاند.
جنس جعبه آتش نشانی
به عنوان یکی از نکات راهنمای خرید جعبه آتش نشانی باید به جنس جعبه اشاره کرد. این محصولات با دو جنس فلز و فایبرگلاس ساخته میشوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. بسته به نیاز پروژه، میتوان هر یک از این جعبهها را انتخاب نمود.
- جعبه آتش نشانی فلزی: جعبه آتش نشانی استیل یکی از باکیفیتترین انواع جعبهها با قابلیت تحمل حرارت، مقاومت در برابر ضربه و فشار است. هنگام خرید این نوع فایرباکس باید مطمئن شوید که رنگ الکترواستاتیک برای آن به کار رفته تا بتواند در برابر رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان دهد. علاوه بر این، رنگ این جعبهها باید به گونهای باشد که جلب توجه کند و به راحتی توسط افراد برای اطفای حریق پیدا شود.
- جعبه آتش نشانی فایبرگلاس: جعبه آتش نشانی فایبرگلاس، نوعی جعبه با کیفیت و مقاوم در برابر ضربه بوده که میتواند با چگالی پایینتر از فلز، به عنوان یک محصول سبک وزن در پروژههای مختلف نصب شود. این نوع جعبه دوام بالایی در برابر رطوبت دارد و میتواند درجه حرارتهای بالا را بدون انقباض تحمل کند. با این حال میزان مقاومت آن نسبت به فلز پایینتر است.
نحوه نصب جعبه آتش نشانی
به عنوان یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای خرید جعبه آتش نشانی باید به نحوه نصب اشاره کرد. جعبههای آتش نشانی از نظر نحوه نصب به دو دسته روکار و توکار تقسیم بندی میشوند. به غیر از این دو مورد، بعضی از جعبهها نیز به صورت ایستاده هستند که معمولا امکان جابجایی آنها نیز وجود دارد. این نوع جعبهها در کارخانهها، کارگاهها و فضاهای صنعتی کاربرد دارند؛ اما نصب جعبه آتش نشانی روی دیوار برای مجتمعهای مسکونی، تجاری و اداری بیشتر توصیه میشود.
- جعبه آتش نشانی روکار: این نوع جعبه برای محیطهایی که فضای خالی جهت نصب جعبه آتش نشانی در داخل دیوار، ستون و … قرار داده نشده است، استفاده میشود. در اکثر ساختمانهای قدیمی، استاندارد خاصی برای نصب جعبه آتش نشانی توکار در نظر گرفته نشده است و این موضوع ایجاب میکند که جعبهها روی دیوار به صورت روکار نصب شوند.
- جعبه آتش نشانی توکار: این نوع فایر باکس بیشتر برای مجتمعهای مسکونی جدید قابل نصب هستند. آنها در داخل دیوار تعبیه میشوند، لذا باید حتما بر اساس ابعاد مناسب خریداری شوند. این نوع جعبه ظاهر جذابتری در محل نصب ایجاد میکند و به دلیل عدم ایجاد فضای اضافه، از احتمال برخورد افراد هنگام عبور و مرور جلوگیری خواهد کرد.
به سازان سرای مهر آهنگ، مرکز فروش انواع جعبه آتش نشانی روکار و توکار
به سازان سرای مهر آهنگ با سالها تخصص و تجربه به عنوان تولید کننده جعبه آتش نشانی، امکان خرید این جعبهها را با بهترین کیفیت فراهم میکند. با توجه به نکات راهنمای خرید جعبه آتش نشانی میتوانید بهترین نوع فایرباکس را بر اساس نیاز فضای مورد نظر خود انتخاب کرده و در محل نصب کنید. برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد این جعبهها، کافیست که با کارشناسان این شرکت در تماس باشید تا شما را برای خرید بهترین نوع جعبه آتش نشانی کمک کنند.