جستجو
Close this search box.

جستجو
Close this search box.
کابل LHD چیست و چگونه حریق را شناسایی می‌کند؟ + انواع آن
کابل LHD چیست و چگونه حریق را شناسایی می‌کند؟ + انواع آن
آبان 24, 1403
راهنمای خرید کپسول آتش‌نشانی: نکات، انواع و انتخاب صحیح
راهنمای خرید کپسول آتش‌نشانی: نکات، انواع و انتخاب صحیح
آبان 24, 1403
کابل LHD چیست و چگونه حریق را شناسایی می‌کند؟ + انواع آن
کابل LHD چیست و چگونه حریق را شناسایی می‌کند؟ + انواع آن
آبان 24, 1403
راهنمای خرید کپسول آتش‌نشانی: نکات، انواع و انتخاب صحیح
راهنمای خرید کپسول آتش‌نشانی: نکات، انواع و انتخاب صحیح
آبان 24, 1403

ایرسمپلینگ چیست و چگونه دود حریق را تشخیص می‌دهد؟ + کاربردها

در محیط‌هایی که حساسیت بالایی برای گسترش حریق وجود دارد و حتی یک حریق کوچک می‌تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، باید از حسگرها و تجهیزات ایمن‌تر برای تشخیص حریق استفاده کرد. ایرسمپلینگ یکی از این تجهیزات است که با نمونه برداری از هوای موجود در فضا، ذرات دود ناشی از حریق را شناسایی کرده و اجازه گسترش آن را نمی‌دهد. این سیستم که با نام دتکتور دود دمنده نیز شناخته می‌شود، بر اساس مکش و همچنین تشخیص دود و ایجاد تمایز میان ذرات موجود در هوا، حریق را شناسایی کرده و اجازه گسترش آن را در محیط قبل از آتش سوزی خطرناک نمی‌دهد.

دتکتور ایرسمپلینگ چیست؟

ایرسمپلینگ (air-sampling Detector) که به آن دتکتور دمنده یا نمونه بردار نیز گفته می‌شود، یکی از جدیدترین انواع تجهیزاتی است که برای آشکارسازی حریق و تشخیص دود مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که از نام این محصول مشخص است، بر اساس یک سمپل یا نمونه کار می‌کند. در واقع این دستگاه به صورت مداوم از هوای محیط نمونه برداری می‌کند و میان کلیه ذرات موجود در هوا و ذرات دود تمایز قائل می‌شود. هر زمانی که نمونه برداشت شده از سوی دستگاه، دارای ذرات غیر طبیعی بود؛ سیستم اعلام حریق فعال خواهد شد. در غیر این صورت، همچنان این دستگاه فعالیت خود را ادامه داده و در بازه‌های زمانی مختلف، نمونه برداری از هوا را انجام می‌دهد.

دقت ایرسمپلینگ برای آشکارسازی حریق

یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برای تشخیص حریق، دقت است. متاسفانه برخی از انواع آشکارسازهایی که برای تشخیص حریق در فضاهای مختلف استفاده می‌شوند، نمی‌توانند دقت بالایی داشته باشند. چرا که آن‌ها تنها زمانی قادر به تشخیص حریق هستند که غلظت بالایی از دود در هوا وجود داشته باشد. حال این ممکن است بسته به حساسیت آشکارساز متفاوت باشد، اما به هر حال تا زمانی که دود کافی به آشکارساز نرسد، آن آشکارساز نمی‌تواند حریق را در محیط تشخیص دهد. این موضوع در ایرسمپلینگ صدق نمی‌کند.

گس دتکتور چیست و چه انواعی دارد؟ + کاربردهای دتکتور گاز
مطالعه

آشکارسازهای نمونه بردار، به صورت منظم یک نمونه از هوا برداشت می‌کنند و حتی غلظت پایینی از دود را به راحتی شناسایی خواهند کرد. نرم افزاری که برای این نوع دتکتور استفاده می‌شود، می‌تواند به راحتی میان ذرات دود و گرد و غبار تمایز قائل شود. به طوری که فناوری دتکتورهای دود مکشی در مقابل نویز مقاوم هستند و می‌توانند از هشدارهای ناخواسته که باعث خاموش شدن غیر ضروری تجهیزات و تاسیسات و ضرر و زیان ناشی از آن‌ها می‌شوند، جلوگیری کند.

دتکتور ایرسمپلینگ چیست؟

سرعت بالای ایر سمپلینگ در هنگام تشخیص حریق

کلیه آشکارسازهای دود موجود در بازار تنها زمانی می‌توانند حریق را شناسایی کنند که دود در محیط پخش شود و به سمت آشکارساز حرکت کند. حرکت دود به سمت آشکارساز ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه به طول بینجامد و در این زمان قطعات و تجهیزات مختلفی در معرض آسیب جدی قرار می‌گیرند. ایرسمپلینگ منتظر رسیدن دود به حسگر خود نمی‌ماند و به صورت مداوم در حال پایش وضعیت محیط با نمونه برداری است. از این رو سرعت بالای این سیستم برای تشخیص حریق به مراتب بیشتر از آشکارسازهای دود معمولی موجود در بازار است.

کاربردهای دتکتور دمنده

دتکتور دمنده هوا که برای تشخیص دود استفاده می‌شود می‌تواند با سرعت پایش بسیار بالا و عملکرد عالی خود در پروژه‌های حساس که گسترش حریق سریع است و یا یک حریق کوچک می‌تواند باعث آسیب جدی در تجهیزات و تاسیسات شود، استفاده گردد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای ایرسمپلینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اعلام حریق در دهلیزها و محیط‌های سربسته
  • مناسب فضاهای بسیار گرم و با درجه حرارت بالا
  • مناسب فضاهای دارای گرد و غبار محیطی شدید
  • نصب روی سازه‌های سقفی مختلط
  • قابل استفاده در فضاهای محدود و محصور شده
  • مناسب استفاده در سردخانه‌ها
  • مراکز دیتا و داده
انواع اسپرینکلر
مطالعه

گردش هوای بالا و ایرسمپلینگ

در برخی از محیط‌ها مانند مراکز داده، مراکز مخابرات، اتاق‌های تمیز و مراکزی که دارای تهویه بسیار قوی و با گردش هوای زیاد هستند، استفاده از آشکارساز دود معمولی چندان مناسب نیست. چرا که عملا غلظت دود در این محیط‌ها کاهش پیدا می‌کند و رقیق شدن دود، احتمال تشخیص حریق را به حداقل می‌رساند. اما ایرسمپینگ بدون اینکه به رقیق سازی دود توجهی داشته باشد، می‌تواند برای محیط‌هایی با گردش هوای بالا مورد استفاده قرار گیرد.

بدین صورت که ذرات بزرگ از مسیر هواساز فیلتر می‌شوند، اما ذرات کوچک‌تر از فیلتر هواساز عبور می‌کنند و مجددا به داخل اتاق باز می‌گردند. بنابراین، دود به عنوان بخشی از هوا در محیط شناخته می‌شود که این دستگاه با نمونه برداری دائم، می‌تواند ذرات کوچک دود را که در هوا وجود دارند، تشخیص دهد. بنابراین، در محیط‌هایی با گردش هوای زیاد، استفاده از این تجهیزات بسیار عالی خواهد بود.

کاربردهای دتکتور دمنده

مقایسه ایرسمپلینک با سایر دتکتورها

اولویت اصلی برای اجرای تجهیزات سیستم اعلام و اطفای حریق، تشخیص حریق به موقع و جلوگیری از گسترش حریق در محیط‌های مختلف است. با این حال دتکتورهایی همچون بیم دتکتور و یا دتکتور حرارتی زمانی فعال می‌شوند که بتوانند به آن چیزی که حساسیت دارند، واکنش نشان دهند. به طور مثال، یک دتکتور دودی، فقط زمانی که دود موجود در محیط را تشخیص دهد، فعال خواهد شد و این زمان می‌تواند طولانی شود؛ تا جایی که حریق به مکان‌هایی که نباید گسترش یابد.

ایرسمپلینگ به عنوان یک آشکارساز و تشخیص دهنده که با نمونه برداری کار می‌کند، منتظر هیچ عامل مشکوکی برای اعلام حریق نمی‌ماند. این سیستم در بازه‌های زمانی مختلف هوای موجود در محیط را نمونه‌برداری کرده و ذرات دود را در آن تشخیص می‌دهد. این یعنی اینکه دقت و سرعت العمل این دتکتورهای دمنده بسیار بهتر از سایر دتکتورها است. ضمن اینکه دتکتورهای دمنده زیبایی ظاهری بیشتری دارند و بدون تغییر در دکوراسیون داخلی استفاده می‌شوند.

رنگ بندی کپسول‌های آتش نشانی و معنای هر رنگ برچسب در کپسول
مطالعه

به سازان سرای مهر آهنگ؛ فروش و نصب انواع آشکارساز

ایرسمپلینگ تنها یکی از انواع دتکتورهای تشخیص دهنده حریق با دقت بالاست که شاید در همه پروژه‌ها نیازی به نصب آن نباشد. به سازان سرای مهر آهنگ، مجموعه‌ای تخصصی برای فروش انواع آشکارساز است که محصولات خود را با ضمانت و کیفیت بسیار بالا به بازار عرضه می‌کند. می‌توانید برای خرید انواع آشکارساز خطی و غیر خطی و ایرسمپلینگ، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید. پس از نیازسنجی و تهیه نقشه برای اجرای آشکارسازها و تجهیزات تشخیص حریق، ایمنی محیط دوچندان شده و می‌توانید با خیالی آسوده‌تر در محیط‌های خطرناک با تجهیزات حساس حضور داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند