تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 در چیست؟ + ۶ تفاوت مهم
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 در چیست؟ + ۶ تفاوت مهم
اردیبهشت 21, 1404
پدیده بویل اور چیست و چه شرایطی دارد؟ + نحوه پیشگیری از آن
پدیده بویل اور چیست و چه شرایطی دارد؟ + نحوه پیشگیری از آن
اردیبهشت 24, 1404
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 در چیست؟ + ۶ تفاوت مهم
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 در چیست؟ + ۶ تفاوت مهم
اردیبهشت 21, 1404
پدیده بویل اور چیست و چه شرایطی دارد؟ + نحوه پیشگیری از آن
پدیده بویل اور چیست و چه شرایطی دارد؟ + نحوه پیشگیری از آن
اردیبهشت 24, 1404

اینترفیس اعلام حریق چیست؟ + با ۳ نوع و عملکرد آن آشنا شوید

اینترفیس اعلام حریق چیست؟ + با ۳ نوع و عملکرد آن آشنا شوید

در سیستم اعلام حریق اجزای مختلفی وجود دارند که باید دست به دست هم بدهند تا بتوان از عملکرد مناسب آن‌ها بهره مند شد. یکی از اجزایی که در این سیستم وجود دارد، اینترفیس اعلام حریق است. این قطعه که با نام میانجی یا ماژول واسطه نیز شناخته می‌شود، مانند یک ارتباط دهنده میان سیستم اصلی اعلام حریق با سایر سیستم هاست و می‌تواند کارایی فوق‌العاده‌ای را هنگام اجرا به همراه داشته باشد. این سیستم با عملکرد مناسب خود توانسته گزینه‌ای عالی برای تکمیل کارایی سیستم اعلام حریق باشد و در کنار اجزای تشکیل دهنده همچون دتکتورها استفاده شود.

اینترفیس اعلام حریق چیست؟

در سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر یک قطعه مهمی وجود دارد که با نام «اینترفیس اعلام حریق» شناخته می‌شود. این قطعه مانند یک واسطه میان سیستم‌های جانبی در یک سیستم اعلام حریق همچون پمپ‌های آتش نشانی، آسانسورهای دمنده فشار مثبت، اگزاست فن و سایر تجهیزات مرتبط عمل می‌کند. در واقع این قطعه وظیفه دارد که عملکرد تجهیزاتی که از سیستم اعلام حریق فرمان می‌گیرند را به بهینه‌ترین شکل ممکن در آورد.

اینترفیس اعلام حریق دارای انواع مختلفی است، اما همه آن‌ها روی زون سیستم اعلام حریق متعارف و روی لوپ در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نصب می‌شوند. این وسیله به عنوان یک وسیله واسطه، نقش کنترلی در سیستم اعلام حریق دارد و نمی‌توان از آن برای کاربردهای دیگر در سیستم اعلام حریق استفاده کرد.

انواع اینترفیس اعلام حریق

اینترفیس اعلام حریق را می‌توان از نظر نوع کاربرد به سه دسته ورودی، خروجی و ورودی و خروجی (ترکیبی) تقسیم بندی نمود. با توجه به اینکه استفاده از این وسیله نقش مهمی را در عملکرد سیستم اعلام حریق ایفا می‌کند، باید حتما در مورد انواع آن اطلاعات کامل داشته باشید و متناسب با نیاز سیستم از گزینه مناسب استفاده نمایید. انواع اینترفیس سیستم اعلام حریق و جزئیات آن‌ها شامل:

اینترفیس ورودی اعلام حریق

ماژول ورودی (Input module) اینترفیس اعلام حریق یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی که در سیستم اعلام حریق به کار می‌رود و وظیفه فرمان گرفتن و پذیرش ورودی از خارج به سیستم اعلام حریق را دارد. در واقع این قطعه این امکان را می‌دهد تا هر فرمانی که از قطعات خارجی سیستم اعلام حریق به وجود می‌آیند مانند دتکتورها را دریافت کند و آن‌ها را به خود سیستم اعلام حریق اعلام نماید. خود اینترفیس ورودی اعلام حریق دارای سه نوع مختلف زیر است:

  • اینترفیس ورودی زون مانیتور (ZIM): این قطعه برای ایجاد ارتباط میان تجهیزات ورودی سیستم اعلام حریق متعارف استفاده می‌شود. می‌توان از آن برای اتصال تجهیزات خاصی همچون کشف حریق متعارف، دتکتورها و شستی‌ها استفاده نمود.
  • اینترفیس ورودی سوئیچ مانیتور شده (SMM): این دستگاه وظیفه دارد تا وضعیت ورودی‌ها را به کنترل پنل مرکزی سیستم گزارش دهد. برخلاف اینترفیس ورودی زون مانیتور، این نوع اینترفیس قادر به تشخیص دتکتورهای متعارفی که تغذیه آن‌ها از زون می‌باشد، نیست. چرا که قدرت تامین انرژی الکتریکی برای تغذیه دتکتورها را ندارد.
  • اینترفیس ورودی سوئیچ (SM): اینترفیس ورودی سوئیچ، قطعه‌ای است که قابلیت بررسی وضعیت باز و بسته شدن یک سوئیچ را به ورودی‌ها برعهده دارد. این نوع قطعه قابلیت نظارت روی پیوستگی مدار و انرژی الکتریکی مورد نیاز برای راه اندازی دتکتورهای متعارف را ندارد.

اینترفیس اعلام حریق چیست؟ + با 3 نوع و عملکرد آن آشنا شوید

اینترفیس خروجی اعلام حریق

نوع دیگری از اینترفیس در سیستم اعلام حریق نیز وجود دارد که به صورت خروجی کار می‌کند. ماژول خروجی کاملا برعکس ماژول ورودی فعالیت می‌کند و می‌تواند برای فعال کردن تجهیزات مختلفی از جمله آژیرها، فلاشرها و سیستم اطفای حریق استفاده شود. در واقع این وسیله وظیفه دارد تا فرمان را از اعلام حریق بگیرد و به سایر تجهیزات متصل منتقل کند. خود این نوع اینترفیس دارای انواع مختلفی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها شامل:

  • اینترفیس خروجی آژیر: این قطعه برای فعال کردن آژیرها و فلاشرهای متعارف استفاده می‌شود.
  • اینترفیس خروجی رله‌ای: این ماژول خروجی یک خروجی را در اختیار طراح سیستم قرار می‌دهد که با کمک آن امکان ارسال فرمان وجود دارد.

ماژول ورودی خروجی اینترفیس اعلام حریق

سومین نوع اینترفیس اعلام حریق، ماژول ترکیبی است که با نام ماژول ورودی-خروجی (Input/output module) شناخته می‌شود. این قطعه همانطور که از نامش مشخص است، دارای دو ماژول ورودی و خروجی است. بنابراین، می‌تواند هر دو عملکرد ماژول‌های خروجی و ورودی را به صورت همزمان داشته باشد. این قطعه قادر است که اطلاعات ورودی و خروجی را از هر یک از ورودی‌ها و خروجی‌های خود به صورت همزمان ارسال کند. بنابراین، در مواقعی که نیاز به دو ماژول به صورت همزمان است، بهتر است که از این ماژول استفاده گردد.

اینترفیس اعلام حریق چگونه کار می‌کند؟

اینترفیس اعلام حریق قطعه‌ای است که برای اتصال به محرک‌های شناسایی کننده طراحی شده است. نحوه کارکرد آن بسیار ساده است. اگر از ماژول ورودی استفاده کنید، این ماژول وظیفه دارد که فرمان‌های داده شده از طریق دتکتورها و آشکارسازهای حریق را دریافت کند و به سیستم اعلام حریق منتقل نماید. اگر هم از اینترفیس خروجی اعلام حریق استفاده کنید، هر زمانی که اعلام حریق فعال شود می‌تواند فرمان آن را به تجهیزات خروجی مانند آژیرها، هشداردهنده‌های نوری و … منتقل کند. اینتفریس‌های ترکیبی نیز همزمان کار دو اینترفیس ورودی و خروجی را انجام می‌دهند.

اینترفیس اعلام حریق چیست؟ + با 3 نوع و عملکرد آن آشنا شوید

کاربرد اینترفیس اعلام حریق

اینترفیس اعلام حریق به دلیل اهمیتی که در این سیستم جهت انتقال فرمان یا دریافت آن دارد، توانسته گزینه‌ای عالی برای استفاده در سیستم اعلام حریق باشد. این قطعه وظیفه دارد تا فرمان‌های مورد نیاز برای فعال شدن سیستم اعلام حریق را از طریق ماژول ورودی دریافت کند و اگر نیاز به فعال کردن تجهیزاتی همچون آژیر باشد، از طریق ماژول خروجی آن را فعال نماید. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این قطعه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • متصل کردن بخش‌های داخلی پنل اعلام و سیستم اطفای حریق به یکدیگر
  • توانایی اتصال به سیستم مدیریت ساختمان
  • امکان متصل کردن تجهیزات متعارف ورودی به لوپ سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
  • اتصال تجهیزات متعارف خروجی به لوپ سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
  • امکان خاموش کردن سیستم تهویه هنگام وقوع حریق
  • کنترل آسانسورهای سامانه اعلام حریق
  • اتصال به پنل سیستم اعلام و اطفای حریق در شبکه‌های داخلی
  • نظارت بر نحوه عملکرد تجهیزات اعلام حریق و اطفای حریق

رله خط اینترفیس اعلام حریق

به عنوان نکته مهم در مورد اینترفیس در اعلام حریق باید به قطعه‌ای به نام رله اشاره کرد. رله خط‌ها نوعی واحد خروجی برای سوئیچ کردن و راه اندازی تجهیزات هستند. جهت خاموش کردن دستگاه‌های گرمایشی، کنترل تهویه و جلوگیری از انتشار دود و آتش به واسطه همین دستگاه‌ها، از این رله‌ها استفاده می‌شود. رله اینترفیس اعلام حریق از طریق کنترل پنل مرکزی، دتکتور حریق و شستی‌ها در مدار قرار می‌گیرد و وظیفه دارد تا عملیات‌های مختلف را سوئیچ و راه اندازی و مدیریت کند. رله خط اینترفیس سیستم اعلام حریق معمولا آدرس پذیر می‌باشد. می‌توان آن را به شکل تیغه باز و تیغه بسته در مدار قرار دارد. برای به حداکثر رساندن عملکرد رله‌ها می‌توان آن را با کمک کنترل پنل، شاسی، کاشف اعلام حریق به صورت مجزا یا ترکیبی داخل مدار قرار داد.

خرید تجهیزات اعلام حریق از به سازان سرای مهر آهنگ

اینترفیس اعلام حریق تنها یکی از تجهیزات سیستم اعلام حریق است که برای تشخیص به موقع حریق و اعلام آن به افرادی که در محیط قرار دارند، استفاده می‌شود. این قطعه را باید در کنار سایر قطعات از جمله آشکارسازها، محصولات هشداردهنده و … استفاده کرد. در صورت نیاز به خرید و اجرای هر یک از این محصولات می‌توانید از شرکت به سازان سرای مهر آهنگ اقدام کنید و بهترین سیستم اعلام و اطفای حریق را در محل اجرا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند